Jean Leon

Celler de pel·lícula amb Vins de Finca
Penedès
Experiències

Jean Leon és un celler històric de Torrelavit, al Penedès (Barcelona), fundat per Jean Leon el 1963.

 

Les visites us obren la porta a conèixer la seva història de novel·la. Jean Leon és l'únic celler amb 4 Vins de Finca Qualificada, la màxima distinció d'un vi català, que reconeix l'INCAVI. L'enoturisme us descobreix per què va ser un dels primers cellers a elaborar vins de clos, a imatge de França, i un dels pioners en plantar varietats internacionals, com el Cabernet Sauvignon o el Chardonnay. A les experiències al celler podeu tastar aquests 4 vins selectes: Vinya Gigi, Vinya Le Havre, Vinya Palau i el gran vi negre del celler: Vinya La Scala. Els noms tenen relació amb la vida de Jean Leon, que es va convertir en una novel·la de Martí Gironell "La força d'un destí". Al celler coneixereu la seva relació amb estrelles de Hollywood, com James Dean, Frank Sinatra, o Marylin Monroe, entre d'altres. Els vins del celler segueixen sent de producció limitada, caracteritzats per l'elegància i la singularitat. La principal característica de les visites al celler és que abans de fer la visita es tasten els quatre vins en una sala amb vistes panoràmiques a les vinyes i el paisatge del Penedès. Una immersió natural única.
Image

Experiències

ENTRE COPES
ENTRE COPES
Tasta 4 Vins de Finca Qualificada
Durada: 1:30h.
Preu: 20.00 €
Reserva
MARIDATGE DE VINS I FORMATGES
MARIDATGE DE VINS I FORMATGES
L'essència de Jean Leon per a cheese lovers
Durada: 1:30 h.
Preu: 24.00 €
Reserva
MARIDATGE DE VINS I PERNILS
MARIDATGE DE VINS I PERNILS
Vins de Finca Qualificada amb ibèrics amb DO
Durada: 1:30 h.
Preu: 28.00 €
Reserva
PASSEIG PER LES VINYES
PASSEIG PER LES VINYES
Esmorza com un pagès a la finca
Durada: 2:30 h.
Preu: 36.00 €
Reserva

Com arribar-hi?

Château Leon, s/n, - 08775 Torrelavit
Google Maps

RECOMANAT

La fascinant història de Jean Leon es descobreix en un documental, en una sala de cinema única, en començar la visita d'enoturisme. Jean Leon va nèixer a Santander amb el nom de Ceferino Carrión. Després de viure a Barcelona, i França, va emigrar com a polissó als Estats Units en un vaixell des del port de Le Havre. A Nova York hi va arribar pobre i va fer de taxista, amb la llicència 3055, que dóna nom a una de les gammes de vins del celler. Més tard es va traslladar a Hollywood, on va fer de cambrer en un dels establiments de Frank Sinatra, abans de fundar el restaurant de referència de les estrelles del Hollywood daurat, La Scala, el 1956, amb el seu soci i amic, James Dean. Precisament, buscant el vi més exigent pels paladars dels seus clients, Jean Leon va comprar una finca de 150 hectàrees al Penedès a principis de 1960, on hi va fer plantar clons de les millors varietats de raïm franceses, comprades a alguns dels chateaus més exclusius. La seva relació d'amistat amb Família Torres propicia que abans de morir, el 1994, traspassi el seu llegat i els vengui el celler, que gestionen des de llavors respectant la idea original. El Centre de Visites de Jean Leon, creat el 2002, recrea la vida de Jean Leon, posant en valor els seus vins de Finca Qualificada, on us podreu fotografiar amb alguns dels seus amics de Hollywood, el seu cotxe, un museu amb obres d'art que han decorat les ampolles més selectes, o passejar per la sala de criança, l'enoteca, el jardí de varietats, o les vinyes. L'entorn natural de Jean Leon afavoreix visites de turisme actiu, on fer tombs a peu o en bicicleta pel voltant de la finca, envoltada de vinyes petites i boscos mediterranis.
Image

Penedès

Terra de vins i bressol d'escumosos
Penedès

El Penedès és la zona de vins més antiga de Catalunya. Fes una escapada d'enoturisme al Penedès, amb grans cellers de vins i caves de renom. Descobreix les millors experiències, d'ENOTURISTA. Abans de fer una visita enoturística al Penedès, consulta els millors cellers, restaurants, allotjaments, bars de vins, botigues de vins i espais culturals. Mira la nostra selecció de millors vins de la DO Penedès i la DO Cava.

 

Vins recomanats del celler Jean Leon

Vins del celler Jean Leon

Articles relacionats

També et pot interessar

Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials