Parés Baltà

Experiències naturals al Penedès
Penedès
Experiències

Parès Baltà és un petit celler familiar del Penedès, elaborador de vins i caves ecològics i biodinàmics, que ofereix experiències singulars per descobrir la natura i la biodiversitat. Els avantapassats de la família cultiven les vinyes des del 1790, en un espai natural protegit en una de les parts més elevades del Penedès. Les següents generacions han seguit cuidant de la terra, sense pesticides, ni herbicides. La tercera generació ha culminat el procés de l'ecologia a la biodinàmica.

Experiències

MARIDATGE DE FORMATGES
MARIDATGE DE FORMATGES
Vins, caves i formatges a Parés Baltà
Durada: 2:30 h.
Preu: 45.00 €
Reserva
VISITA ESSENCE
VISITA ESSENCE
Una experiència al cor del Penedès
Durada: 2:30 h.
Preu: 30.00 €
Reserva
MARIDATGE DE XOCOLATES
MARIDATGE DE XOCOLATES
El tast més llaminer de Parès Baltà
Durada: 2:30 h.
Preu: 45.00 €
Reserva
TERROIR TOUR
TERROIR TOUR
L'aventura més natural de Parés Baltà
Durada: 4:00 h.
Preu: 95.00 €
Reserva

Horaris

De dilluns a diumenge, de 9:30h. a 18:30h.

IDIOMES

Català, castellà i anglès.
En Alemany, Francès i Finès sota petició.

RESERVA PRÈVIA

Imprescidible

Per telèfon al (+ 34) 938 901 399

Per correu a visits@paresbalta.com

Preus

La visita Essence amb tast de 6 vins i caves ecològics i biodinàmics amb aperitiu val 30 €.

El maridatge de vins i caves amb xocolata de Simon Coll costa 45 €

El maridatge de vins i caves amb formatges de Xerigots costa 45 €.

La visita Terroir Tour, amb passeig per tot terreny pel Parc Natural del Foix, sabrage d'una ampolla de cava i tast dels vins més exclusius del celler costa 95 €.

Com arribar-hi?

Masia Can Baltà - 08796 Pacs del Penedès
Google Maps

Transport

TRANSPORT PRIVAT

Des de Barcelona, uns 60 minuts.

Des de Vilafranca, uns 10 minuts

Des de Sitges, uns 30 minuts.

Aparcament lliure i gratuït a l'entrada del celler.

TRANSPORT PÚBLIC

Des de Barcelona a Vilafranca del Penedès, uns 90 minuts. 

Amb tren, Línia 4 de Rodalies RENFE, de Barcelona a Vilafranca.

Des d'allà es pot arribar al celler en taxi o en autobús (Vilafranca-Pontons).

La parada és Pacs del Penedès nucli urbà, que està a 10 minuts del celler caminant.

En autobús, des de Barcelona o Igualada amb Monbus

RECOMANAT

Image

Ecològics i biodinàmics

Els vins i caves de Parés Baltà són apreciats internacionalment. Les enòloges són dues dones, casades amb els germans directors del celler. El doble tàndem, dinàmic, i empès pels pares, els ha portat a ser un dels cellers més admirats de la zona. Vins de varietats ben arrelades, caves artesans, defensors de la natura i de la biodiversitat. Tot es pot descobrir a les visites al celler.

Descobrir la natura del Foix

Una de les experiències més il·lustratives de la biodiversitat de les vinyes de Parés Baltà és la visita Terroir Tour. Amb un vehicle tot terreny vas des del celler fins a les vinyes, envoltades de boscos, rius i gorgs. És el Penedès històric, ancestral, tel·lúric, on encara es conserven antics forns d'argila per fer-hi àmfores, o barraques de pedra. Allà es tasten alguns dels vins del celler. El punt àlgid és l'arribada a un dels miradors més alts del Penedès, el de l'ermita romànica de Santa Maria del Foix. És una immersió natural brutal, que vam gaudir amb el responsable d'enoturisme, David Pou, i l'Anna, una de les guies de Parés Baltà.

Image

Re(viure) la biodinàmica

La visita a les vinyes és una gran oportunitat per aprendre a valorar l'agricultura biodinàmica. Acompanyat dels magnífics guies del celler entendràs fàcilment el valor afegit de cuidar de la terra amb plantes, promovent la biodiversitat, deixant de banda els químics. El resultat són vins i caves ecològics i biodinàmics certificats. Un retorn a la feina dels avantpassats, tan presents en aquesta manera de cultivar la terra, pendents dels astres, els sóls, i les plantes. La visita a les vinyes la vam fer amb una de les enòlogues de Parés Baltà, Marta Casas.

Vins i caves reconeguts

Els productes de Parés Baltà gaudeixen d'un gran reconeixement. Els vins i caves ecològics i biodinàmics tenen bones puntuacions als certàmens internacionals, i desperten admiració entre els veïns. En qualsevol de les visites tens l'oportunitat de conèixer de primera mà com s'elaboren, amb la visita a a sala de bótes, on es vinifiquen els vins, o baixant a les caves familiars artesanes, on descobreixes la màgia d'elaborar escumosos de llarga criança.

Image

Fer un 'sabrage' estil Napoleó

Un dels moments més divertits de la visita Terroir Tour de Parès Baltà és obrir una ampolla de cava amb un sabre! És una experiència inoblidable i segura, record de la manera peculiar que -segons la llegenda- Napoleó celebrava les seves victòries. La tècnica és senzilla i precisa: donar un cop sec a l'argolla del coll de l'ampolla, que fa saltar el tap (i una part del vidre). Després de les rialles tasteu el cava, com si fóssiu (sense exagerar) emperadors.

 

Penedès

Terra de vins i bressol d'escumosos
Penedès

El Penedès és la zona de vins més antiga de Catalunya. Fes una escapada d'enoturisme al Penedès, amb grans cellers de vins i caves de renom. Descobreix les millors experiències, d'ENOTURISTA. Abans de fer una visita enoturística al Penedès, consulta els millors cellers, restaurants, allotjaments, bars de vins, botigues de vins i espais culturals. Mira la nostra selecció de millors vins de la DO Penedès i la DO Cava.

 

Vins recomanats del celler Parés Baltà

Vins del celler Parés Baltà

També et pot interessar

Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials