Jean Leon

Vinya Gigi

Blanc DO Penedès
24,85 €

COM ÉS AQUEST VI?

El Vinya Gigi és un dels quatre exclusius Vins de Finca Qualificada del celler Jean Leon, situat a Torrelavit, a l'Alt Penedès (Barcelona). És la màxima distinció a un vi català, que atorga l'INCAVI, reconeixent la singularitat d'un vi que prové d'un sol paratge únic. Catalunya només hi ha 12 vins de Finca Qualificada, dels quals 4 són a Jean Leon

CHARDONNAY DE VINYES VELLES

El Vinya Gigi és un monovarietal de Chardonnay, una varietat d'origen francesa, de ceps autòctons que Jean Leon va portar de cellers francesos de talla mundial. Els ceps de Chardonnay es van plantar el 1967, a la Vinya Gigi, una finca d'unes 5 hectàrees, amb sòl argilo-calcari molt compacte. Els ceps es cultiven en viticultura ecològica certificada des del 2008.

ELABORACIÓ ARTESANAL

El raïm es cull al moment òptim de maduració. Fermenta a temperatura controlada en barriques de roure francès de 225 litres (un 50%) i la resta en fudres de 2.200 litres i dipòsits d’acer inoxidable. Posteriorment, es realitza la fermentació malolàctica. El vi fa una criança sobre mares durant aproximadament 6 mesos en barriques de roure francès de 225 litres. Posterior s'embotella un mínim de sis mesos abans de posar-se a la venda. 

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

El Vinya Gigi representa el carisma i la discreció de Jean Leon, que el van convertir en còmplice d’anècdotes curioses de les estrelles del cel·luloide, entre les quals es sentia en família. Al cap d’uns anys, i en honor a la seva família, va elaborar aquest vi, nascut de la vinya batejada amb el nom de la seva filla. És un vi ecológic i vegà.
Lloc: Torrelavit, Alt Penedès, Barcelona
DO: DO Penedès
Raïm: Chardonnay 100%
Envelliment: Criança
Temps d'envelliment: El vi fa una criança sobre mares durant aproximadament 6 mesos en barriques de roure francès de 225 litres. Posterior s'embotella un mínim de sis mesos abans de posar-se a la venda
Viticultura: Ecològica
Jean Leon
Altres vins del celler Jean Leon
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials