Jean Leon

Vinya Palau

Negre DO Penedès
24,30 €

COM ÉS AQUEST VI?

El Vinya Palau és un dels quatre exclusius Vins de Finca Qualificada del celler Jean Leon, situat a Torrelavit, a l'Alt Penedès (Barcelona).

VI DE FINCA QUALIFICADA

És la màxima distinció a un vi català, que atorga l'INCAVI, reconeixent la singularitat d'un vi que prové d'un sol paratge únic. A Catalunya només hi ha 12 vins de Finca Qualificada, dels quals 4 són a Jean Leon

MERLOT D'ORIGEN FRANCÈS

El Vinya Palau és un monovarietal de Merlot, una varietat d'origen francès, de ceps autòctons que Jean Leon va portar de cellers francesos de talla mundial. Els ceps de Merlot es van plantar el 1991, a la Vinya Palau, una finca d'unes 10 hectàrees, que es conrea amb dos tipus de sòls diferents: argilo-calcaris i sorrencs amb presència de graves.

ECOLÒGIC CERTIFICAT

Els ceps es cultiven en viticultura ecològica certificada des del 2008. El raïm es cull al moment òptim de maduració. Fermenta a temperatura controlada en dipòsits d'acer inoxidable. Posteriorment macera amb les seves pells 20 dies. Més tard, fa la criança de 12 mesos en barriques de roure francès de 225 litres. Finalment cria un mínim de sis mesos en ampolla.
 

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

El Vinya Palau és un homenatge al Santander natal de Jean Leon, que va nèixer amb el nom de Ceferino Carrión. El punt de partida d'una vida de novel·la, que el va portar a fer d'emigrant, taxista després, restaurador d’èxit i confident de les estrelles en l’època daurada del Hollywood més icònic. La història de Jean Leon és l’eterna història del somni americà
Lloc: Torrelavit, Alt Penedès, Barcelona
DO: DO Penedès
Raïm: Merlot (100%)
Envelliment: Criança
Temps d'envelliment: Criança de 12 mesos en barriques de roure francès de 225 litres, amb fermentació malolàctica inclosa. Posterior criança en ampolla per un període mínim de sis mesos.
Viticultura: Ecològica
Jean Leon
Altres vins del celler Jean Leon
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials