Albet i Noya

Els pioners en vinyes ecològiques
Alt Penedès DO PenedèsDO Catalunya

El vi ecològic no té gust diferent al tradicional. Per descobrir l’essència i valorar la importància de la producció sense químics heu de visitar una vinya que no n'hi posi. La més antiga de l'Estat és Albet i Noya, pionera des de fa més de 40 anys. La terra cobra el seu sentit en aquest celler de Sant Pau d’Ordal (Alt Penedès). La visita és honrada. El celler rep cada any visitants, que entenen fàcilment quin gust té l’ecologia. El lloc i els paisatges són pura màgia.

Image

 
Judith
Judith
La masia és un terrat amb vistes a les vinyes (i quines vistes, amics!). Us explicaran com planten cereals per (re)nodrir el ceps, com es limiten les finques amb xiprers per guardar-les del vent i les plagues, com patrullen ratpenats per les nits per menjar insectes (hola, Batman!) i com es posen filferros especials per evitar que les papallones tinguin sexe i posin ous. Queda clar, doncs que les vinyes, són una zona lliure d’amor carnal

Image

David
David
El més valuós d'aquest celler és que probablement sigui un dels més influents del Penedès. L'ecologisme, el pas cap a elaborar escumosos sota el nom de 'Clàssic Penedès', marcant diferències amb la DO Cava, la recerca de varietats perdudes, com el Marina Rión, o la ferma defensa dels vins negres de qualitat al Penedès, com ho demostren el Reserva Martí 2011. Són vins amb personalitat, fills d'un paisatge concret, com el Fanio, un blanc amb criança nascut en vinyes velles de pedra seca, o la gamma dels Curiós/a, vins frescos, joves i desinhibits.

ImageDADES PRÀCTIQUES
El celler recomana fer una reserva prèvia per pactar la visita. Tenen modalitats i ofertes diferents i imaginatives: aventurers, curiosos, sibarites. Albet i Noya està obert de dilluns a dijous, de 9h a 13.30h i de 15h a 18h; els divendres de 8h a 14h i dissabtes, diumenges i festius de 10h a 14.30h. No us perdeu l'escala que mena a la part alta de la residència privada, una obra d'art que homenatja els treballs a la vinya.

Image

Adreça
Can Vendrell de la Codina
08739 Sant Pau d'Ordal

Vins de Albet i Noya
Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials