Albet i Noya

Lignum Negre

Negre DO Penedès
10,50 €

COM ÉS AQUEST VI?

El Lignum negre és un vi negre del celler Albet i Noya, pensat per donar conversa, per xerrar pels descosits. És un vi que desperta els sentits. Al nas té aromes de vainilla, balsàmics, amb notes moltes diverses. A la boca és ampli, estructurat, un punt carnós, untuós, amb tanins generosos i un final balsàmic.

És un vi per menjar carns a la brasa, guisats de cullera o taules de formatges.

SAPS QUÈ VOL DIR LIGNUM?

'Lignum' és una paraula llatina que vol dir 'fusta'. Com hauràs suposat, la gamma Lignum del celler Albet i Noya engloba els vins que han fet una criança en fusta. Als Lignum! hi trobaràs els anomenats terciaris del vi, els aromes i gustos propis de la criança, en aquest cas en bótes de roure francès i americà de 225 litres durant 12 mesos. Un cop embotellat el Lignum negre encara està un mínim de quatre mesos en l'ampolla, per acabar d'estabilitzar-se i afinar-se.

Sabies que cada fusta aporta notes diferents? El roure francès sol donar aromes secs, de fruits secs, mel, tabac, espècies i balsàmics, depenent dels torrats. En canvi, el roure americà aporta notes més humides: cacau, cafè, vainilla i fins i tot gustos més dolcencs, com el coco.

VARIETATS D'ARREU, CULTIU ECOLÒGIC

El Lignum negre està elaborat amb tres varietats 'clàssiques' de raïm negre: Cabernet Sauvignon, Garnatxa negra i Merlot. És una combinació de varietats autòctones i foranes, que dóna un vi versàtil, ideal per acompanyar converses i taules amb amics.

El raïm amb què s'elabora el Lignum negre prové de vinyes que s'han cultivat sota el principis de la viticultura ecològica. El celler és pioner a fer vins ecològics a l'estat. De mitjana els ceps tenen una antiguitat d'uns 25 anys

Les vinyes tenen un terrer argilós i calcari, una mescla de terreny on és fàcil de penetrar l'aigua, que proporcionen vins generalment frescos. Les vinyes d'Albet i Noya estan plantades a les muntanyes d'Ordal, una part ventilada i fresca del Penedès
Lloc: Sant Pau d'Ordal, Subirats, Alt Penedès, Barcelona
DO: DO Penedès
Raïm: Cabernet Sauvignon, Garnatxa negra i Merlot
Envelliment: Criança
Temps d'envelliment: 12 mesos en bótes de roure francès i americà de 225 litres i quatre mesos en ampolla
Viticultura: Ecològica
Albet i Noya
Altres vins del celler Albet i Noya
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials