Albet i Noya
El Bosc Negre
Blanc DO Penedès22,90 €
COM ÉS AQUEST VI?
El Bosc Negre és un blanc brisat de Xarel·lo del celler Albet i Noya, essència de la viticultura de les muntanyes d'Ordal.
La vinya té una forma de boomerang, i rep una doble exposició del sol, perquè el raïm maduri d'una manera especial a cada punta. Al cim de la finca hi ha un monument dedicat a l'art de la pedra seca de Víctor Mata, del Centre d'Estudis de Subirats.
El raïm Xarel·lo amb què s'elabora El Bosc Negre s'ha collit manualment. Un cop al celler se separa gra a gra. Posteriorment el most fermenta amb les seves pells durant dues setmanes. És el que s'anomena "vi brisat", un blanc fet a la manera dels negres. El Bosc Negre reposa 9 mesos en bótes de roure francès de 225 i 500 litres, on hi fermenta amb llevats autòctons i no ha estat ni clarificat ni filtrat per mantenir la seva puresa.
Albet i Noya és el celler pioner a fer agricultura ecològica a Catalunya. Les seves vinyes i vins es cultiven amb la mínima intevenció. El celler ha fet una clara aposta per les varietats locals, com el Xarel·lo, del qual n'elabora el brisat El Bosc Negre, a més de l'escumós Efecte Ancestral Xarel·lo, el Curiós, El Fanio i el seu escumós més TOP, El Corral Cremat.
ESSÈNCIA DE LES MUNTANYES D'ORDAL
El Bosc Negre és el nom d'un dels paratges més bonics de les muntanyes d'Ordal, unes vinyes emboscades a 450 metres d'altitud respecte el nivell del mar. La vinya d'El Bosc Negre, està rodejada de parets de pedra seca, amb vinyes de Xarel·lo plantades en terrasses el 1962.La vinya té una forma de boomerang, i rep una doble exposició del sol, perquè el raïm maduri d'una manera especial a cada punta. Al cim de la finca hi ha un monument dedicat a l'art de la pedra seca de Víctor Mata, del Centre d'Estudis de Subirats.
UN VI BLANC BRISAT
El raïm Xarel·lo amb què s'elabora El Bosc Negre s'ha collit manualment. Un cop al celler se separa gra a gra. Posteriorment el most fermenta amb les seves pells durant dues setmanes. És el que s'anomena "vi brisat", un blanc fet a la manera dels negres. El Bosc Negre reposa 9 mesos en bótes de roure francès de 225 i 500 litres, on hi fermenta amb llevats autòctons i no ha estat ni clarificat ni filtrat per mantenir la seva puresa.
XAREL·LO DE VITICULTURA DE MUNTANYA
Albet i Noya és el celler pioner a fer agricultura ecològica a Catalunya. Les seves vinyes i vins es cultiven amb la mínima intevenció. El celler ha fet una clara aposta per les varietats locals, com el Xarel·lo, del qual n'elabora el brisat El Bosc Negre, a més de l'escumós Efecte Ancestral Xarel·lo, el Curiós, El Fanio i el seu escumós més TOP, El Corral Cremat. 
Lloc: Sant Pau d'Ordal, Subirats, Alt Penedès, Barcelona
DO: DO Penedès
Raïm: Xarel·lo 100%
Envelliment: Criança
Temps d'envelliment: Nou mesos en bótes de roure de 225 i 500 litres.
Viticultura: Ecològica
Albet i Noya