Albet i Noya

Efecte Ancestral

Escumós
Brut
DO Penedès
18,90 €

COM ÉS AQUEST VI?

L'Efecte Ancestral Xarel·lo és l'escumós més valent del celler Albet i Noya. És un Clàssic Penedès fet sense sulfits afegits, i elaborat amb el mètode ancestral. Per tant és un vi sense sucres ni llevats per una segona fermentació. És un Brut natural, elaborat 100% amb la varietat Xarel·lo.

ANCESTRAL: L'ESCUMÓS MÉS ORIGINAL

La majoria dels vins escumosos s'elaboren amb el mètode tradicional (o champenoise). Això vol dir que primer el most es converteix en vi i després aquell vi fa una segona fermentació per nèixer com a vi escumós. En el cas de l'ancestral, no. S'aprofita la primera fermentació del vi, per tancar l'ampolla amb un tap i captar les bombolles de la fermentació. És un escumós més natural, sense sucres afegits, que s'ha posat de moda en els darrers anys. 

L'Efecte Ancestral d'Albet i Noya està elaborat només amb la varietat Xarel·lo, provinent de les vinyes situades a les muntanyes d'Ordal, cultivat sota el principis de la viticultura ecològica. El celler és pioner a fer vins ecològics a l'estat. 

DIGUE'M CLÀSSIC (PENEDÈS)

El vi escumós de la DO Penedès s'anomena Clàssic Penedès. És un escumós ancestral que ha envellit un mínim de 18 mesos en rima. És un vi de bombolla delicada i persistent. Al nas té fruita blanca madura. I a la boca s'hi nota un equilibri entre acidesa fresca i sedositat. També gaudiràs amb un punt mineral, que li aporta un extra de longitud.

Un altre dels detalls que t'agradaran és que a la contraetiqueta hi figura la data de degollament. És la data en què l'escumós s'ha preparat per sortir al mercat, quan li treuen el tap de corona i el substitueixen pel de suro i l'etiqueten. És una garantia de confiana, perquè indica que el seu moment òptim de consum serà durant l'any següent a aquesta data. Hi ha pocs cellers, encara, que ho posin. Així que si ho veus, saps que estan més preocupats pel consumidor final que per la rotació dels seus vins a les botigues.

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

És un vi escumós ideal per beure a copes, en un wine bar, però si us agrada també el podeu maridar amb pollastre amb llagostins, coca de pernil dolç i brie o brioxieria salada.

PER QUÈ HI HA UNA PAPALLONA?

A l'etiqueta hi ha una papallona, la Hipparchia fidia. És una de les papallones que voleïen els camps d'Albet i Noya. I és un símbol que la vinya està sana i no s'utilitzen productes químics. Albet i Noya és el celler de l'estat espanyol pioner a implantar l'agricultura ecològica.

Fa més de 40 anys que són ecològics. El seu moviment ha inspirat a molts cellers, que des de fa anys fan una agricultura ecològica. L'efecte papallona també és un homenatge a la teoria del caos. L’aleteig d’una petita  papallona a Sant Pau d’Ordal... pot provocar un terratrèmol... a la teva copa!

L'Efecte Ancestral d'Albet i Noya va obtenir la Medalla d’or al millor vi escumós de la DO Penedès 2022 al 56è Concurs Tastavins Penedès.
Lloc: Sant Pau d'Ordal, Subirats, Alt Penedès, Barcelona
DO: DO Penedès
Raïm: Xarel·lo
Envelliment: Gran Reserva
Temps d'envelliment: Un mínim de 18 mesos en rimes
Viticultura: Ecològica
Albet i Noya
Altres vins del celler Albet i Noya
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials