Castell de Milmanda

El celler de Torres a la Conca de Barberà
Conca de Barberà
Experiències

El Castell de Milmanda, propietat de Famíla Torres, és un preciós palau fortificat, situat al terme municipal de Vimbodí i Poblet, a la Conca de Barberà (Tarragona). L'edificació manté un vincle històric amb el Monestir de Poblet, que es troba a escassos dos quilòmetres.

RECOMANAT

Image

CASTELL DE MILMANDA

Les 75 hectàrees de terra que s'estenen al voltant del castell estan envoltades de boscos, protegit per la Serra de Prades. Diu la llegenda que en aquestes terres hi caçaven els emperadors Carles V i Felip II. Els orígens del Castell es remunten a l'època dels ibers, grecofenicis i romans, que haurien construït els primers assentaments primitius. La primera referència documentada de l'existència del castell és als voltants de l'any 1148, quan els propietaris el cedeixen per a la seva població.

Image

MONESTIR DE POBLET

Uns anys més tard, el conjunt passa a formar part dels monjos de Santa Maria de Poblet. En aquella època, al voltant de 1153, es creu que van ser conquerits els darrers reductes sarraïns, a les muntanyes de Prades i Siurana. Per aquest motiu els historiadors creuen que el castell no va tenir un protagonisme defensiu en la "Marca Hispànica" ni en l'anomenada "Reconquesta", sinó que va ser més aviat un castell palau.

Image

CONCA DE BARBERÀ

La característica torre de defensa de l'entrada la va fer construir l'abat de Poblet Ponç de Copons ben entrat el s.XIV. Una de les curiositats és que l'abat va deixar la marca de la seva casa (una copa) en una de les llindes de l'entrada. Durant molts anys es van anar fent reformes o ampliacions, amb la construcció d'una capella, un casal residencial, àmplies sales, i una galeria amb arcs. Després de la desamortització de Mendizàbal el castell queda abandonat fins que a finals del s.XX el va adquirir Famíia Torres. Actualment només és visitable sota demanda prèvia, ja que es fan visites molt especials.

Image

VINS D'ANTOLOGIA DE FAMÍLIA TORRES

D'aquestes terres neix un dels vins blancs més emblemàtics de Família Torres, el Milmanda, un 100% Chardonnay. El raïm creix en una finca de sòls argilo-calcaris, que tenen un bon drenatge de l'aigua i una gran capacitat de retenir la humitat, que afavoreix el cultiu d'aquesta varietat de raïm. En aquesta finca també es cultiven els vins Sons de Prades i Grans Muralles. Des de fa uns anys la finca es cultiva sota els principis de viticultura regenerativa, que retorna la riquesa natural al sòl.

Conca de Barberà

Montblanc, Trepat i vins de monestirs
Conca de Barberà

La Conca de Barberà és una important zona vinícola de Tarragona. Fes una escapada d'enoturisme a la Conca de Barberà, on tastar la varietat Trepat en vins caves. Descobreix les millors experiències, d'ENOTURISTA. Abans de fer una visita enoturística a la Conca, consulta els millors cellers, restaurants, allotjaments, bars de vins, botigues de vins i espais d'interès cultural. Mira la nostra selecció de millors vins de la DO Conca de Barberà.

També et pot interessar

Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials