Carles Andreu és un celler familiar, situat a Pira, molt a prop de Montblanc, la capital de la Conca de Barberà. Són elaboradors de caves de qualitat i de vins, especialment de varietats arrelades a la comarca. Els seus productes s'elaboren únicament amb raïm collit a les seves vinyes. Són dels pocs cellers a Catalunya que poden gaudir del segell d'elaboradors integrals. El 2021 culminaran dos processos de qualitat: elaborar només caves de reserva (mínim 18 mesos de criança, segons el reglament de la DO Cava), que portaran a l'etiqueta la subzona de Serra de Prades. En pocs mesos també serà un celler 100% ecològic, segons el CCPAE. És la culminació d'una llarga història familiar, vinculada a la vinya des de fa tres segles, que comença el 1991 amb la fundació del celler, quan Carles Andreu comença a fer caves als baixos de la casa familiar. En aquest temps la seva impremta és enorme, especialment en el treball amb el trepat, una varietat de raïm autòctona de la zona, que produeix caves rosats frescos i vins negres excel·lents, amb poc grau i color. El primer elaborador de vins negres de trepat va ser Carles Andreu, el 2005. Avui el trepat és la varietat més característica de la comarca i l'ensenya arreu del món. Tot això ho podreu descobrir en una visita completa, diligent, amb un tast de vins i caves.
Durant els mesos que duri la pandèmia, el celler Carles Andreu segueix totes les recomanacions sanitàries per garantir la seguretat dels treballadors i dels visitants. Abans de programar qualsevol visita, contacteu per telèfon o per correu electrònic. Les visites es fan en grups reduïts i adaptats a cada circumstància i aprofitant al màxim l'aire lliure. Els tastos segueixen les normatives vigents en cada moment.
La Conca de Barberà és una important zona vinícola de Tarragona. Fes una escapada d'enoturisme a la Conca de Barberà, on tastar la varietat Trepat en vins i caves. Descobreix les millors experiències, d'ENOTURISTA. Abans de fer una visita enoturística a la Conca, consulta els millors cellers, restaurants, allotjaments, bars de vins, botigues de vins i espais d'interès cultural. Mira la nostra selecció de millors vins de la DO Conca de Barberà.
RECOMANAT
Carles Andreu és un dels cellers de referència de la Conca de Barberà. És un dels nostres llocs preferits de la comarca. Les visites són fàcils i planeres. L'experiència és molt recomanable per parelles, famílies i grups d'amics. Una de les seves característiques és que la visita és gratuïta pels clients, així que podeu invertir tot el que vulgueu a la botiga, on gaudir dels seus caves i vins de qualitat (podeu veure una llista de les referències que us recomanem al final d'aquest article). Gaudiu d'un tomb per la història, de productes artesanals i ecològics, i d'un tast amb degustació espectacular.