Carles Andreu és un celler familiar, situat a Pira, molt a prop de Montblanc, la capital de la Conca de Barberà. Són elaboradors de Caves de Guarda Superior i de vins, especialment de varietats arrelades a la comarca, com el Trepat o la Parellada. Els seus productes s'elaboren únicament amb raïm collit a les seves vinyes. Són dels pocs cellers a Catalunya que poden gaudir del segell d'Elaborador Integral de la DO Cava. Les visites amb tast de caves i vins són fantàstiques.
De dilluns a diumenge, a les 10:45 i les 12:00.
Les visites amb tast de caves i vins tenen una durada aproximada de 60 minuts.
De dilluns a divendres: de 10:00 a 13:30, i de 16:00 a 19:00. Dissabtes, diumenges i festius: de 10:30 a 13:30.
Les visites són gratuïtes.
Català i Castella
Anglès, francès i alemany sota petició
Recomanable.
Per telèfon al (+34) 977 88 74 04
Via WhatsApp al (+34) 690 79 59 63
Per correu electrònic a info@cavandreu.com
A través de la web del celler Carles Andreu
Des de Barcelona, una hora 20 minuts.
Des de Tarragona, uns 35 minuts.
Des de Montblanc, uns 10 minuts.
En tren de Barcelona a Montblanc, 1:30 h.
Estació de Barcelona-Sants Regional Express fins a Montblanc.
De l'estació al celler hi ha uns 10 minuts amb taxi.
En autobús, la Ruta 14, surt de Montblanc i us deixa a Pira.
Hi ha servei de bar de vins?
No. El celler té botiga oberta, però els tastos només es fan a les visites d'enoturisme.
Hi ha terrassa a l’aire lliure?
Sí. Hi ha un pati amb taules i cadires exteriors, on solen fer els tastos guiats.
Hi ha botiga de vins al celler?
Sí. Hi ha una botiga, on pots comprar tots els seus productes.
Què puc trobar a la botiga?
Vins de la DO Conca de Barberà i escumosos de la DO Cava.
Puc pagar amb targeta o mòbil?
Sí. El celler accepta targetes i pagaments amb mòbil.
Puc comprar els vins online?
El celler no disposa de botiga online, però sí una llista de comerços on trobar els vins i caves de Carles Andreu.
Hi ha aparcament al celler?
Sí. Hi ha un espai amb capacitat per a més de 50 vehicles.
Hi ha aparcament per a autocaravanes?
No.
Hi ha punt de recàrrega elèctrica?
No. El punt més pròxim és a Sarral, al Carrer Tarragona, 3, segons Electromaps.
Puc anar-hi amb nens i nenes?
Sí. Els menuts són benvinguts a les visites. A la sala de tast hi ha una petita taula amb joguines i material de dibuix perquè no s'avorreixin.
Hi ha opcions de begudes sense alcohol?
Sí. Hi ha aigua i most.
Hi ha accés per persones amb mobilitat reduïda?
No. El celler té barreres arquitectòniques en alguns punts, que es poden evitar.
Podem anar-hi amb mascotes?
Consulteu abans d'anar-hi.
Pot acollir reunions d’empresa?
No.
Pot acollir esdeveniments/casaments?
Pregunta les opcions al celler. Els esdeveniments privats estan limitats per la capacitat. No hi fan casaments.
Els vins són ecològics?
Sí. Els vins són ecològics, certificats pel CCPAE.
Hi ha vins de varietats autòctones?
Sí. Tenen vins de Trepat i Parellada, entre d'altres
Té el certificat Biosphere?
No. El segell Biosphere és una certificació voluntari i independent pel turisme sostenible, que s'emmarca en els principis de la sostenibilitat i millora constant.
Podem menjar al celler?
No.
Podem dormir al celler?
No.
Quins allotjaments recomana ENOTURISTA?
Escull entre els millors allotjaments de la Conca de Barberà, recomanats per ENOTURISTA.
Quines activitats de turisme puc fer a la vora del celler?
Descobreix què fer a la Conca de Barberà si ets un amant de l’enoturisme. Busca els millors plans, recomanats per ENOTURISTA!
La Conca de Barberà és una important zona vinícola de Tarragona. Fes una escapada d'enoturisme a la Conca de Barberà, on tastar la varietat Trepat en vins i caves. Descobreix les millors experiències, d'ENOTURISTA. Abans de fer una visita enoturística a la Conca, consulta els millors cellers, restaurants, allotjaments, bars de vins, botigues de vins i espais d'interès cultural. Mira la nostra selecció de millors vins de la DO Conca de Barberà.
RECOMANAT
CELLER FAMILIAR ARTESÀ
Carles Andreu és un dels cellers de referència de la Conca de Barberà. La família Andreu fa més de tres segles que està vinculada al cultiu de les vinyes. El 1991 Carles Andreu funda el celler i comença a fer caves als baixos de la casa familiar. En aquest temps la seva impremta és enorme, especialment en els Caves de Guarda Superior i el Trepat, una varietat de raïm autòctona de la zona, que produeix caves rosats frescos i vins negres excel·lents, amb poc grau i color.
VISITES FÀCILS I PLANERES
L'experiència de visitar Carles Andreu i tastar els seus caves i vins és panoràmica per entendre la Conca de Barberà. És una de les comarques amb més personalitat vinícola de Catalunya: des del comerç de l'aiguardent, que va alimentar el famós Reus-París-Londres, fins a la fil·loxera i la pervivència d'una varietat única, com el trepat. Escoltant les paraules entendreu que els vins i caves són el reflex d'un gran passat històric, patrimonial, cultural i social.
ELABORADORS INTEGRALS I ECOLÒGICS
Els vins i caves del celler Carles Andreu s'elaboren només amb el raïm que cullen a les seves pròpies vinyes, dels voltants de Pira. Són dels pocs cellers de la DO Cava amb el segell d'Elaborador Integral. El cultiu del raïm és 100% ecològic certificat pel CCPAE (Consell Català de la Producció Agrària). A més, tots els seus caves són de Guarda Superior, és a dir que tenen un mínim de 18 mesos de criança. Són el reflex del paisatge de la Serra de Prades, la subzona d'elaboració de vins escumosos avalada per a la DO Cava.
PIONERS A FER VI NEGRE DE TREPAT
El primer elaborador de vins negres de trepat va ser Carles Andreu, el 2005. Avui el trepat és la varietat més característica de la comarca i l'ensenya arreu del món. Tot això ho podreu descobrir en una visita completa, diligent, amb un tast de vins i caves. La visita és gratuïta pels clients, així que podeu invertir tot el que vulgueu a la botiga, on gaudir dels seus caves i vins de qualitat. Gaudiu d'un tomb per la història, de productes artesanals i ecològics, i d'un tast amb degustació espectacular.
Les experiències de visita a Carles Andreu són molt recomanables. En una hora visiteu les vinyes, davant del celler, on descobriureu la personalitat de les varietats arrelades a la Conca. Després accediu al celller, on us parlaran de la història familiar i l'elaboració de vins i caves. A les caves d'envelliment, situades a sota de les vinyes, veureu com és la feina artesanal d'elaborar vins escumosos. Culminareu la visita anb un tast de caves i vins al corral, típic de l'arquitectura rural del s.XVIII.