Josep Foraster

El celler familiar de Montblanc
Conca de Barberà
Experiències

Visita a Josep Foraster, celler a Montblanc, de vins de Trepat, amb esmorzar, passeig per la vinya, i activitats d’enoturisme a la Conca de Barberà. El celler Josep Foraster de Montblanc és un dels més recomanables per visitar de la Conca de Barberà. L'enoturisme a Mas Foraster és una experiència única. Situat a les rodalies de Montblanc, fora de les muralles que envolten la ciutat històrica, s'hi pot arribar fàcilment a peu des del centre o amb cotxe. La masia està envoltada de les vinyes de la família. La visita és ideal per assaborir vins de les varietats més arrelades, com el Trepat en vins negres i rosats, o la Macabeu en vins blancs.

Experiències

VISITA AMB TAST DE VINS
VISITA AMB TAST DE VINS
Els vins de Josep Foraster de la vinya a la copa
Durada: 1:00 h.
Preu: 10.00€
Reserva

Horaris

Totes les visites s'han de concertar abans.

Dissabtes, diumenges i festius, 11:00 i 13:00h.

Dies laborables, concretar.

BOTIGA DE VINS

De dilluns a divendres, de 10:00 a 14:00 i 16:00 a 19:00 h. Els caps de setmana i festius, de 10:00 a 14:00 h. 

Com arribar-hi?

Camí de l'Ermita de Sant Josep, s/n - 43400 Montblanc
Google Maps

 

TRANSPORT PÚBLIC

En tren de Barcelona a Montblanc, 1:30 h.

Estació de Barcelona-Sants Regional Express fins a Montblanc.

De l'estació al celler hi ha uns 15 minuts a peu.

TRANSPORT PRIVAT

Des de Barcelona, 1:30 h. 

Des de Tarragona

Des de Montblanc, uns 3 minuts.

Aparcament gratuït a l'interior del celler, amb capacitat per 20 vehicles.

RECOMANAT

Image

visita josep foraster

Josep Foraster és un celler familiar ideal per visitar amb famíies, amics o parella. La seva història és bonica. Els Foraster fa generacions que són viticultors i pagesos a la Conca. El celler és un projecte familiar, on tots hi aporten la seva part. El fundador del celler, Josep Maria Foraster Civit, va fer realitat el somni d'embotellar els vins de la família, però va morir sobtadament abans de veure-ho. La seva germana Julieta i el seu marit van tirar endavant amb el projecte, que ara dirigeix el seu fill Ricard Sebastià, actual president de la DO Conca de Barberà i un dels millors elaboradors de vins de Trepat. El Ricard ha elaborat una nova gamma de vins que homenatgen la família: el Julieta, en honor a la seva mare i la seva filla; i el Pep, en homenatge al seu tiet i al seu fill. Tot aquest amor per la terra, per le feina ben feta, per la resiliència, es pot notar quan feu enoturisme a Josep Foraster, ben acompanyats pels membres de la família, que us atendran en una pausa de feinejar al celler, a les vinyes o a la masia, amb una història esperant a ser explicada mentre tasteu els seus vins.

enoturisme a la conca de barberà

La visita comença amb un tomb per les vinyes, on descobrireu l'estima per la varietat més arrelada de la Conca de Barberà, el Trepat. Un raïm autòcton de la comarca, que dóna vins negres sedosos, com els del Trepat Josep Foraster, el més clàssic, o la gamma Julieta i Pep, versions més actualitzades i també delicioses. A les vinyes descobrireu la diversitat de ceps de la zona: Macabeu, Ull de llebre, Cabernet, Syrah o Garnatxa, entre d'altres. La viticultura és ecològica i els vins fermenten amb els llevats endògens, els propis de cada vinya. 

Image

turisme a MONTBLANC

A l'interior del mas hi ha el celler, que conserva l'esperit rural d'una llar dedicada molts anys a l'agricultura, amb un museu amb eines del camp, estris de verema, objectes històrics, amb què conèixer els usos i costums de la pagesia. Durant la visita podreu veure la sala de tines d'acer inoxidable i la de bótes de roure francès, on envelleixen alguns dels seus vins. Després de conèixer la realitat de les vinyes de la Conca, us expliquen com s'elaboren els seus vins. En el darrer tram tastareu els vins del celler. Els vins de Trepat de Josep Foraster han estat ressenyats pel crític nord-americà del New York Times, Eric Asimov. I el Brisat del Coster, un vi blanc elaborat amb Macabeu i fet a l'antiga, va aconseguir el 2021 el guardó a Millor Vi de l'edició per a la prestigiosa Guia de Vins de Catalunya.

vins de trepat

El celler Josep Foraster és una de les visites més recomanables si feu turisme a la Conca de Barberà i Montblanc. És el celler més pròxim de Montblanc, una ciutat amb una preciosa i ben conservada muralla medieval, que encercla tota la ciutat, amb torres i merlets intactes. De visita a la ciutat, podeu descobrir la Catedral del Vi de Montblanc, els principals carrers i places (com a la plaça Major o la plaça de Santa Maria), la Catedral de la muntanya, la torre de la muralla de Pere III o un tram del pas de ronda, que arriba a la torre-portal de Sant Jordi. La ciutat aplega nombroses fires i esdeveniments, especialment la setmana de Sant Jordi.

Image

RUTA DEL TREPAT

La Conca de Barberà és una comarca plena d'encants. Podeu seguir les passes dels monjos cistercencs, a través de la Ruta del Cister, amb parades recomanades als monestirs de Poblet, Santes Creus i Vallbona de les Monges, amb una ruta a peu o en cotxe per castells de somni. A la Conca de Barberà també podeu seguir la Ruta del Trepat, la varietat autòctona de la comarca, que us guiarà a través de cellers, restaurants i allotjaments on gaudir de la comarca amb una copa de vi a la mà. Prop de Josep Foraster hi ha l'Espluga de Francolí, amb monuments modernistes i unes coves prehistòriques molt recomanables.

Conca de Barberà

Montblanc, Trepat i vins de monestirs
Conca de Barberà

La Conca de Barberà és una important zona vinícola de Tarragona. Fes una escapada d'enoturisme a la Conca de Barberà, on tastar la varietat Trepat en vins caves. Descobreix les millors experiències, d'ENOTURISTA. Abans de fer una visita enoturística a la Conca, consulta els millors cellers, restaurants, allotjaments, bars de vins, botigues de vins i espais d'interès cultural. Mira la nostra selecció de millors vins de la DO Conca de Barberà.

També et pot interessar

Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials