El celler Josep Foraster de Montblanc és un dels més recomanables per visitar de la Conca de Barberà. L'enoturisme a Mas Foraster és una experiència única. Situat a les rodalies de Montblanc, fora de les muralles que envolten la ciutat històrica, s'hi pot arribar fàcilment a peu des del centre o amb cotxe. La masia està envoltada de les vinyes de la família. La visita és ideal per assaborir vins de les varietats més arrelades, com el Trepat en vins negres i rosats, o la Macabeu en vins blancs.
Totes les visites s'han de concertar abans.
Dissabtes, diumenges i festius, 11:00 i 13:00h.
Dies laborables, concretar.
De dilluns a divendres, de 10:00 a 14:00 i 16:00 a 19:00 h. Els caps de setmana i festius, de 10:00 a 14:00 h.
La visita a les vinyes amb tast de 4 vins costa 10 €.
L'esmorzar maridatge amb visita al celler surt per 20 €.
Des de Barcelona, 1:30 h.
Des de Tarragona,
Des de Montblanc, uns 3 minuts.
Aparcament gratuït a l'interior del celler, amb capacitat per 20 vehicles.
En tren de Barcelona a Montblanc, 1:30 h.
Estació de Barcelona-Sants Regional Express fins a Montblanc.
De l'estació al celler hi ha uns 15 minuts a peu.
Hi ha servei de bar de vins?
No. El celler serveix els vins durant les visites concertades.
Hi ha terrassa a l’aire lliure?
No. Els tastos es solen fer a l'Espai Trepat, amb vistes a les vinyes.
Hi ha botiga de vins al celler?
Sí. La botiga obre tots els dies de la setmana. De dilluns a divendres, de 10:00 a 14:00 i 16:00 a 19:00 h. Els caps de setmana i festius, de 10:00 a 14:00 h.
Què puc trobar a la botiga?
Els vins i escumosos del celler: vins de la DO Conca de Barberà, escumosos de la DO Cava, i olis del celler Josep Foraster.
Puc pagar amb targeta o mòbil?
Sí. El celler accepta targetes i pagaments amb mòbil.
Puc comprar els vins online?
No. El celler no disposa de botiga online.
Hi ha aparcament al celler?
Sí. Hi ha un espai amb capacitat per a més de 25 vehicles.
Hi ha aparcament per a autocaravanes?
No.
Hi ha punt de recàrrega elèctrica?
No. El punt més pròxim és a Montblanc, a la muralla de Santa Tecla, 51, segons Electromaps.
Puc anar-hi amb nens i nenes?
Sí. Els menuts són benvinguts a les visites.
Hi ha opcions de begudes sense alcohol?
Sí. Hi ha aigua.
Hi ha accés per persones amb mobilitat reduïda?
Sí. El celler només té barreres arquitectòniques per accedir a la Sala Trepat.
Podem anar-hi amb mascotes?
Consulteu abans d'anar-hi.
Pot acollir reunions d’empresa?
Sí. Hi ha un espai per celebrar reunions d'unes 15 persones, amb cuina per fer showcookings. Consulteu condicions.
Pot acollir esdeveniments/casaments?
Pregunta les opcions al celler. Els esdeveniments privats estan limitats per la capacitat. No hi fan casaments.
Els vins són ecològics?
Sí. Els vins són ecològics, certificats pel CCPAE.
Hi ha vins de varietats autòctones?
Sí. Tenen vins de Trepat i Macabeu, entre d'altres varietats tradicionals.
Té el certificat Biosphere?
No. El segell Biosphere és una certificació voluntari i independent pel turisme sostenible, que s'emmarca en els principis de la sostenibilitat i millora constant.
Podem menjar al celler?
No. Hi ha opcions d'esmorzar.
Quins restaurants recomana ENOTURISTA?
Escull entre els millors restaurants de la Conca de Barberà, recomanats per ENOTURISTA.
Podem dormir al celler?
No.
Quins allotjaments recomana ENOTURISTA?
Escull entre els millors allotjaments de la Conca de Barberà, recomanats per ENOTURISTA.
Quines activitats de turisme puc fer a la vora del celler?
Descobreix què fer a la Conca de Barberà si ets un amant de l’enoturisme. Busca els millors plans, recomanats per ENOTURISTA!
La Conca de Barberà és una important zona vinícola de Tarragona. Fes una escapada d'enoturisme a la Conca de Barberà, on tastar la varietat Trepat en vins i caves. Descobreix les millors experiències, d'ENOTURISTA. Abans de fer una visita enoturística a la Conca, consulta els millors cellers, restaurants, allotjaments, bars de vins, botigues de vins i espais d'interès cultural. Mira la nostra selecció de millors vins de la DO Conca de Barberà.
RECOMANAT
CELLER FAMILIAR
Josep Foraster és un celler familiar ideal per visitar amb famíies, amics o parella. La seva història és bonica. Els Foraster fa generacions que són viticultors i pagesos a la Conca. El celler és un projecte familiar, on tots hi aporten la seva part. El fundador del celler, Josep Maria Foraster Civit, va fer realitat el somni d'embotellar els vins de la família, però va morir sobtadament abans de veure-ho. La seva germana Julieta i el seu marit van tirar endavant amb el projecte, que ara dirigeix el seu fill Ricard Sebastià, actual president de la DO Conca de Barberà i un dels millors elaboradors de vins de Trepat. El Ricard ha elaborat una nova gamma de vins que homenatgen la família: el Julieta, en honor a la seva mare i la seva filla; i el Pep, en homenatge al seu tiet i al seu fill. Tot aquest amor per la terra, per le feina ben feta, per la resiliència, es pot notar quan feu enoturisme a Josep Foraster, ben acompanyats pels membres de la família, que us atendran en una pausa de feinejar al celler, a les vinyes o a la masia, amb una història esperant a ser explicada mentre tasteu els seus vins.
VINYES ECOLÒGIQUES
La visita comença amb un tomb per les vinyes, on descobrireu l'estima per la varietat més arrelada de la Conca de Barberà, el Trepat. Un raïm autòcton de la comarca, que dóna vins negres sedosos, com els del Trepat Josep Foraster, el més clàssic, o la gamma Julieta i Pep, versions més actualitzades i també delicioses. A les vinyes descobrireu la diversitat de ceps de la zona: Macabeu, Ull de llebre, Cabernet, Syrah o Garnatxa, entre d'altres. La viticultura és ecològica i els vins fermenten amb els llevats endògens, els propis de cada vinya.
CELLER DE MONTBLANC
A l'interior del mas hi ha el celler, que conserva l'esperit rural d'una llar dedicada molts anys a l'agricultura, amb un museu amb eines del camp, estris de verema, objectes històrics, amb què conèixer els usos i costums de la pagesia. Durant la visita podreu veure la sala de tines d'acer inoxidable i la de bótes de roure francès, on envelleixen alguns dels seus vins. Després de conèixer la realitat de les vinyes de la Conca, us expliquen com s'elaboren els seus vins. En el darrer tram tastareu els vins del celler. Els vins de Trepat de Josep Foraster han estat ressenyats pel crític nord-americà del New York Times, Eric Asimov. I el Brisat del Coster, un vi blanc elaborat amb Macabeu i fet a l'antiga, va aconseguir el 2021 el guardó a Millor Vi de l'edició per a la prestigiosa Guia de Vins de Catalunya.
TURISME A LA CONCA DE BARBERÀ
El celler Josep Foraster és una de les visites més recomanables si feu turisme a la Conca de Barberà i Montblanc. És el celler més pròxim de Montblanc, una ciutat amb una preciosa i ben conservada muralla medieval, que encercla tota la ciutat, amb torres i merlets intactes. De visita a la ciutat, podeu descobrir la Catedral del Vi de Montblanc, els principals carrers i places (com a la plaça Major o la plaça de Santa Maria), la Catedral de la muntanya, la torre de la muralla de Pere III o un tram del pas de ronda, que arriba a la torre-portal de Sant Jordi. La ciutat aplega nombroses fires i esdeveniments, especialment la setmana de Sant Jordi.
RUTA DEL TREPAT I DEL CISTER
La Conca de Barberà és una comarca plena d'encants. Podeu seguir les passes dels monjos cistercencs, a través de la Ruta del Cister, amb parades recomanades als monestirs de Poblet, Santes Creus i Vallbona de les Monges, amb una ruta a peu o en cotxe per castells de somni. A la Conca de Barberà també podeu seguir la Ruta del Trepat, la varietat autòctona de la comarca, que us guiarà a través de cellers, restaurants i allotjaments on gaudir de la comarca amb una copa de vi a la mà. Prop de Josep Foraster hi ha l'Espluga de Francolí, amb monuments modernistes i unes coves prehistòriques molt recomanables.