El celler
Josep Foraster de
Montblanc és un dels
més recomanables per visitar de la
Conca de Barberà. L'
enoturisme a
Mas Foraster és una
experiència única. Situat a les
rodalies de Montblanc,
fora de les muralles que envolten la
ciutat històrica, s'hi pot arribar fàcilment a
peu des del centre o amb cotxe. La
masia està envoltada de les
vinyes de la família, de
camins per on els montblanquins passegen tranquilament. La
visita comença amb un tomb per les
vinyes, on descobrireu l'estima per la
varietat més arrelada de la
Conca de Barberà, el
Trepat. Un
raïm autòcton de la comarca, que dóna
vins negres sedosos, com els del
Trepat Josep Foraster, el més
clàssic, o la gamma
Julieta i
Pep, versions més
actualitzades i també
delicioses. A les vinyes descobrireu la
diversitat de ceps de la zona:
Macabeu, Ull de llebre, Cabernet, Syrah o Garnatxa, entre d'altres. La
viticultura és ecològica i els vins fermenten amb els
llevats endògens, els propis de cada vinya. A l'interior del mas hi ha el
celler, que conserva l'
esperit rural d'una llar dedicada molts anys a l'
agricultura, amb un
museu amb eines del camp,
estris de
verema, objectes històrics, amb què conèixer els
usos i costums de la pagesia. Durant la visita podreu veure la
sala de tines d'acer inoxidable i la de
bótes de roure francès, on envelleixen alguns dels seus vins. Després de conèixer la realitat de les vinyes de la Conca, us expliquen c
om s'elaboren els seus vins. En el darrer tram tastareu els vins del celler. Els
vins de Trepat de
Josep Foraster han estat ressenyats pel crític nord-americà del
New York Times, Eric Asimov. I el
Brisat del Coster, un vi blanc elaborat amb
Macabeu i fet a l'antiga, va aconseguir el 2021 el guardó a
Millor Vi de l'edició per a la prestigiosa
Guia de Vins de Catalunya.
RECOMANAT