Visita a Rendé Masdeu, el celler de l’Espluga que va sobreviure a la riuada, amb restaurant i casa rural on fer enoturisme a la Conca de Barberà.
Rendé Masdeu és el celler que va quedar arrasat després d'una riuada del Francolí el 2019. La superació familiar i la solidaritat els van ajudar a reconstruir un nou celler, a pocs metres de l'anterior, on es recorda la tragèdia i es mostra amb orgull el camí cap al futur. Durant la visita podreu descobrir les restes de la riuada, les imatges de la recuperació de les ampolles de vi de fang, mentre visiteu l'antic Molí de Poca, datat del segle XII i descobriu com el celler elabora vins i escumosos de llarga criança.
De dimarts a dissabte, de 10:00 a 13:30h. i de 16:30 a 19:30h.
Diumenges de 10:00 a 14:00h.
Dilluns tancat.
RESERVA PRÈVIA
Per correu electrònic a celler@rendemasdeu.cat.
Per telèfon al 977 871 361 o 609 245 772
TRANSPORT PÚBLIC
De Barcelona Sants a Lleida, en tren AVANT d'Alta Velocitat, una hora.
Des de l'estació de Lleida, agafar Regional de Renfe 15402 a l'Espluga de Francolí, uns 45 minuts.
Des de Montblanc, autobús 15151 en direcció a Lleida, uns 10 minuts.
TRANSPORT PRIVAT
Des de Barcelona, 1 hora 20 minuts.
Des de Tarragona, 30 minuts.
Des de Montblanc, 10 minuts.
La Conca de Barberà és una important zona vinícola de Tarragona. Fes una escapada d'enoturisme a la Conca de Barberà, on tastar la varietat Trepat en vins i caves. Descobreix les millors experiències, d'ENOTURISTA. Abans de fer una visita enoturística a la Conca, consulta els millors cellers, restaurants, allotjaments, bars de vins, botigues de vins i espais d'interès cultural. Mira la nostra selecció de millors vins de la DO Conca de Barberà.
RECOMANAT
visita al celler rendé masdeu
L'experiència més estremidora de Rendé Masdeu és recuperar el vídeo sobre la tragèdia del Francolí que es va endur tot el celler. Del drama, la família va obtenir amor, solidaritat i empenta per aixecar novament el projecte. Les tines abonyegades i el vi de fang són un testimoni preciós.
enoturisme a la conca de barberà
Una de les sorpreses us espera sota terra. Sota el celler hi ha una preciosa cava de pedra, on reposen escumosos de llarga criança, amb àmfores i bótes de roure on també envelleixen els seus vins. És un espai màgic, on descobrir el silenci de les caves.
TAST DE VINS 100% CONCA
La visita culmina amb un tast de quatre a sis vins, elaborats al celler pel Jordi, la Mariona i els seus fills. És un tast emocionant, on gaudir dels seus productes artesans. Podeu optar per un tast amb maridatge amb sis platets de productes de proximitat.
MASIes RESTAURADes PER DESCANSAR
Al costat del celler hi ha dues cases rurals: la masia de Rendé Masdeu i la Casa de la Bodega, completament restaurades, que el celler posa a disposició per llogar. La masia de Rendé Masdeu és una casa pairal, amb cuina, menjador i habitacions que dóna al jardí del celler i al Molí de Poca, un espai originari del segle XII on hi havia una fassina. La Casa de la Bodega és una casa amb cinc habitacions i capacitat per a nou persones.
VISITA AMB DINAR INCLÓS AL RESTAURANT
Al costat del celler i de la masia de Rendé Masdeu hi ha el restaurant ForEvents. Una de les experiències és un paquet combinat de visita i dinar, que varia en funció dels dies de la setmana (vegeu EXPERIÈNCIES). Disposen de menú, carta i s'hi fan esdeveniments.