5 imprescindibles per fer enoturisme a Gandesa

01 Febrer 2024
5 imprescindibles per fer enoturisme a Gandesa

Viu la capital de la Terra Alta. Visita la catedral del vi. Rememora la Guerra Civil. Descobreix la natura de la Fontcalda. Visita els cellers. Els 5 imprescindibles d'ENOTURISTA.

MEMÒRIA DE LA BATALLA DE L'EBRE

Gandesa va viure en primera línia la cruenta Batalla de l'Ebre. El Museu Memorial del Centre d'Estudis de la Batalla de l'Ebre recupera la memòria de 3 mesos fatídics de 1938. Una exposició permanent amb objectes, documents i testimonis. Més informació a la web del Museu. Als voltants de Gandesa continuen havent empremtes a les muntanyes de Pàndols i de Cavalls, on es conserven trinxeres, monuments, refugis. Alguns cellers hi fan tastos, o visites combinades al Poble Vell de Corbera d'Ebre

Image

LA FONTCALDA: ESPAI NATURAL

Als afores de Gandesa, abrigat per les serres de la Mola i el Crestall, trobareu l'antic Santuari de la Fontcalda, construït el s XIV. El seu nom es deu a que hi ha una font que brolla a 28 graus. L'aigua va a parar al riu Canaletes i és apta per fer banys minero-medicinals. A la Fontcalda s'hi pot arribar a peu, a través de La Via Verda, des de Prat de Compte. Si hi aneu en cotxe, us recomanem fer el camí des de Prat de Comte, i no des de Gandesa, on hi ha un pas molt estrets, amb barrancs. 

Image

GANDESA, VISITANT CELLERS

El centre de Gandesa conserva carrers antics, plens d'història. Hi ha edificis senyorials, com la Fonda Pere Manyà (1868), el Palau del Castellà (conegut com la "presó"), l'Ajuntament de Gandesa, que conserva la façana de la capella de Santa Anna, la Casa de Barons de Purroy, Cal Cerer, Cal Sol o Cal Pardo. Al centre hi ha diversos cellers. El més conegut és el Celler Cooperatiu, d'estil modernista, construït el 1920 per l'arquitecte César Martinell, deixeble de Gaudí i Puig i Cadafalch.

Image

EL POBLAT ÍBER DEL COLL DEL MORO 

Als afores de Gandesa en direccció a Batea hi ha les restes del poblat íber del Coll del Moro. És un dels enclavaments destacats de la Ruta dels Íbers. Hi ha una gran necròpoli amb túmuls funeraris, però el més impactant per un enoturista és observar el el trull de vi més antic de Catalunya. Des del Coll del Moro hi ha un mirador impressionant a la comarca, que mostra el poble de Bot al fons. Unes vistes que també podeu veure des del celler Herència Altés, situat al costat.

Image

VISITAR CELLERS DE LA TERRA ALTA 

Una de les experiències imprescindibles de la Terra Alta són els seus cellers, molts dels quals són visitables. Les varietats més plantades són la Garnatxa Blanca i la Garnatxa Negra. De fet, un terç de la Garnatxa Blanca mundial està plantada a la comarca. Els vins de la DO Terra Alta que només estan elaborats amb aquesta varietat porten un segell de "100% Garnatxa Blanca". Una altra de les varietats de raïm autòctones, que s'han conservat amb el pas dels anys és el Morenillo.

Image

MÉS INFORMACIÓ

La Terra Alta és la zona vinícola més al sud de Catalunya. Fes una escapada d'enoturisme a la Terra Alta, amb paisatges rurals i vins singulars. Descobreix les millors experiències, d'ENOTURISTA. Abans de fer una visita enoturística a la Terra Alta, consulta els millors cellers, restaurants, allotjaments, bars de vins, botigues de vins i espais d'interès. Mira la nostra selecció de millors vins de la DO Terra Alta.

CELLERS RECOMANATS

Gandesa: Herència Altés, Josep Vicens, Cooperativa de Gandesa.

Batea: Altavins, Celler Piñol, Lafou celler, Rialla, Tarroné, La Botera.

Horta de Sant Joan: Les Vinyes del Convent

Bot: Sant Josep Vins

ALLOTJAMENTS RECOMANATS

Batea: Casa Piñol.

Horta de Sant Joan: El Mas de Sotorres.

Bot: Cal Tomàs.

OFICINA DE TURISME DE GANDESA

ADREÇA

Avinguda de Catalunya, 7-9, Gandesa (Tarragona). Google Maps.

HORARIS

De dimarts a dissabte, de 10:00 a 13:30 i de 16:00 a 18:30h

Diumenge, de 10:00 - 14:00h.

Dilluns, tancat.

TELÈFON

977 42 09 10