Diga'm com ets i et diré quina activitat del Vívid és per a tu

29 Març 2021
Diga'm com ets i et diré quina activitat del Vívid és per a tu

Gener, febrer, març, Vívid! El mes de l’enoturisme a l’Empordà arriba amb més força que mai (l’edició anterior es va haver d’ajornar pel Covid-19). Del 2 d’abril a finals de maig proposen una seixantena d’activitats, recomanades per ENOTURISTA.

VÍVID 2021

La majoria són presencials, a l’aire lliure, amb mesures d’higiene i seguretat, amb grups limitats i prioritzant els grups bombolla. També n’hi haurà de virtuals. A més, aquest any han estrenat el Vívid insòlit, una activitat de mapatge que recorrerà el país. Estàvem “bojos per tornar-vos a veure”, asseguren en un vídeo promocional. I és mutu. L’hivern s’ha fet més llarg que un dia sense pa i la primavera ha arribat com una declaració d’intencions. Si l’Empordà estava enyora’t, imagina’t els amants de l’Empordà! L'abril (i la Setmana Santa) es presenten com un assaig general de l’estiu. Ai, l’estiu! És l’àlbum de fotos més excitant del darrer any! Van ser pocs dies, però ens han permès viure de rendes molts mesos. El Vívid és l’avantsala de les vacances. Un mes sencer dedicat a l’enoturisme i a l’Empordà. Hi ha tantes activitats (però tantes!) que hem decidit traçar perfils diferents perquè escullis entre el que més t’agradi. Salut!

Clica aquí per a més informació i reserves.


Un Vívid pels que volen suar abans de tastar


Si ets dels que reclames perdre calories al matí per acumular plaers al migdia, et recomanem l’E-bike. És una sortida guiada d’un parell d’hores en bicicleta elèctrica de muntanya en un entorn vitivinícola, que finalitza en un celler. Els guies són titulats i coneixedors del territori. Inclou tast, ronyonera, porta-bidons d’aigua i assegurança civil. 

Qui? Empordà Lovers i els cellers Mas Llunes, Martín Faixó i Castell de Peralada.

Si ets més de remar que de pedalar, t’enamoraràs de l’enokayak. Se surt en kayak des del port de Llançà i navegareu al costat de les vinyes de Garbet: terrasses de pedra seca, terra de pissarra i clima marcat per la tramuntana. Us proposen fer un tast vertical (tastar el mateix vi de diferents anyades) per notar les diferències. 

Qui? SK Kayak  i Hugas de Batlle.


Un Vívid pel club dels esmorzars gastronòmics


Si ets dels que no perdona començar el dissabte amb forquilla i copa de vi, has de prendre nota d’una de les grans novetats d’aquest certamen: els esmorzars entre vinyes. Una vintena de cellers de la DO Empordà i restaurants del col·lectiu la Cuina de l’Empordanet reivindiquen la riquesa dels plats de mar i muntanya a l’aire lliure.

Qui? Cuina de l'Empordanet i els cellers Arché Pagès, Castelló Murphy, Brugarol, Mas Geli, Clos d'Agon, Pere Guardiola, Olivardots, La Vinyeta, Vinya dels Aspres, Empordàlia, Mas Vida, Viníric, Gerisena, Hugas de Batlle i Cellers d'en Guilla

Image
Cap-Ras fotografiat per Roger Lleixà. Arxiu d'imatges del PTCBG


Un Vívid amb allotjament i visita cultural


Si ets dels que vol sortir de casa amb allotjament, menú degustació i visita a un celler, fes un cop d’ull a les Estades Bombolla. Pots escollir entre descobrir la zona de Pals (Baix Empordà) o Roses (Alt Empordà) i llançar-te a gaudir d’indrets històrics, patrimonials i culturals de la zona, amb una copa de vi a la mà i la garantia que el teu grup bombolla es mantindrà unit.

Qui? Es Portal Hotel Gastronòmic i celler Mas Geli o Hotel 1935 i Monestir de Sant Pere de Rodes. 


Un Vívid pels nostàlgics de la xiruca


Si ets fan de la motxilla i el bastó, tens un munt d’activitats originals per aquest Vívid 2021. Pots passejar un ramat de cabres i ovelles amb el pastor. Tu revoluciones el teu Instagram mentre ajudes a preservar un ofici ancestral. I el premi és un tast de vins i formatges! No hi aneu amb gos.

Qui? Celler Brugarol

Si ets més de passejar el teu ramat familiar, pots pasturar-lo pels boscos de Les Gavarres, bressol del suro. Mentre descobreixes l’ofici de la pela del suro pots fer un bany de bosc, reconectant amb la natura i tastant una copa de vi (lògicament, amb tap de suro).

Qui? Institut Català del Suro.

ImageMarxa popular entre vinyes a Vilajuïga fotografiat per Xènia Gasull. Arxiu PTCBG. 

 

Vols fer una reserva? Clica aquí i trobaràs tota la informació!



Un Vívid pels amants de la música 


Si sou dels que només sortiu de casa quan una musa us xiuxiueja a l’orella, teniu tastos de paisatge amb violoncel i vi. Combinaran un concert en diferents escenaris amb tastos de vins blancs, negres, dolços i oli d’oliva extra verge.

Qui? La Gastronòmica i Vinya dels Aspres

També hi ha activitats a l’aire lliure, amb capacitat fins a 25 persones, on us proposen musicar un vi. Sota el títol “El Solista és el vi” fareu una copa escoltant una melodia, relacionant les notes aromàtiques amb musicals. Prometen que l’oïda i el gust estan harmònicament connectats.

Qui? Mas Geli. 

La lírica també té cabuda al Vívid. Podeu gaudir del vi amb un recital de poesia. Hi ha activitats en un dels paratges més idíl·lics del Baix Empordà, la platja d'El Castrell de Palamós, amb un rapsode premiat i un tast de vins i “mossegades” del territori.

Qui? La Gastronòmica i el poeta Josep Pedrals.


Un Vívid pels superfans de la natura


Si sou dels que us sabeu els noms dels arbres i els ocells, i les plantes no us podeu perdre les passejades naturals. N’hi ha per descobrir els ocells en una vinya del Cap de Creus, ensumar les aromes de les vinyes de l’Alt i del Baix Empordà de la mà d’un naturalista.

Qui? Cellers Espelt, La Vinyeta i Clos d'Agon amb Evarist March.

Una altra opció és el Winefulness 3.1. Es presenta com “un taller de mindfulness per potenciar la sensibilitat i gaudir amb tots els sentits del tast de vins”. Se’n farà un a tres cellers diferents. Prendreu consciencia de la natura, passejareu entre vinyes en grups reduïts, i aprendreu sobre l’entorn dels cellers participants.

Qui? Mas Llunes, Cooperativa de Garriguella i celler Maset Plana amb Edgar Tarrés. 
Image

Colera, fotografiat per Oscar Rodbag. Arxiu del PTCBG.

 

Un Vívid pels qui es volen cruspir el paisatge


Si a banda del vi voleu recuperar la gastronomia empordanesa hi ha dues opcions premium: fer un arròs de Pals entre vinyes, de la mà d’un dels xefs més reconeguts; o fer un tast de paisatge i vins, amb un receptari on s’integren les plantes i les flors d’una manera original i sorprenent.

Qui? Joan Carles Sànchez d'Es Portal Hotel Gastronòmic i Iolanda Bustos.

Una altra opció és gaudir d’un arròs amb banda sonora: l’Arrocksada entre vinyes (qui posa els noms?) amb el concert del grup Blueduckrock, amb un menú que inclou “arròs del bo”, “una ampolla de vi per a dues persones” o “xuixo de crema”. 

Qui? Masia Serra


Un Vívid pels qui es queden a casa


Si sou dels que li heu agafat el gust a les connexions virtuals, el Vívid té un apartat que us farà molt feliços, perquè gaudireu de l’Empordà des del sofà de casa. Les activitats virtuals us permetran elaborar vermuts, aprendre a fer vinagres, i maridar-los amb aliments de proximitat. També podreu gaudir de la història, amb una visita virtual a Sant Quirze de Colera (un monestir benedictí al bell mig del paratge natural de l’Albera) o el Castell de la Trinitat de Roses (una joia recentment museïtzada).

Qui? Taller de vinagres amb el Celler La Vinyeta, Laura Masramon i Toni Gérez. Taller de formatges amb Abricoc. Tast de vins en llengua de signes amb Wine Palace, Anna Vicens i José Luis Pujadas. Tast de vins al Castell de la Trinitat amb Ajuntament de Roses. Tast a Sant Quirze de Colera amb Glops d'Història. Iniciació al tast de vi i oli d'oliva extra verge a Empordàlia. Fes-te el vermut amb Mas Vida i Iolanda Bustos.
Image

Sant Pere de Rodes fotografiat per Jordi Renart. Arxiu del PTCBG.

No et quedis amb ganes de saber-ne més Clica aquí!


Un Vívid pels qui volen tastar vi sense barreres 


Si sou dels amants de les activitats inclusives, el Vívid és el vostre festival. Un any més obre la mirada i aquesta edició organitza un tast virtual en llengua de signes. Uns dies abans compreu els vins perquè us els enviïn online i gaudiu de les explicacions del tast des de casa vostra.

A més, el diumenge 25 d’abril hi ha la mostra de vi de la DO Empordà a Roses, en un espai de 2.000 metres quadrats, amb control d’aforament i mesures d’higiene vigents (gel, mascaretes, distància, tasts envasats individuals,…), on es podran degustar vins i productes de Girona Excel·lent

Si sou dels que tasteu el vi sense vergonya, una altra de les activitats destacades és el Cocktailwine: còctels elaborats amb vi i productes de proximitat. Amb l’afegit de fer-se al capvespre, gaudint de la posta de sol a l’aire lliure.

Qui? Gerard Ruiz i Masetplana. 


Un Vívid solidari i contra el càncer 


Si ets dels que brindes perquè el món sigui cada cop millor, has de tenir en compte la marató benèfica de diumenge, 24 d’abril, a Perelada. Al llarg de 10 hores (des de les 10 del matí a les 20h de la tarda) es podran desgutar vins de la DO Empordà, un celler diferent cada hora. Tota la recaptació anirà destinada a la Fundació Oncolliga. Cada elaborador presentarà els seus vins.

Qui? Ajuntament de Perelada i Josep Miquel Guasch amb la participació de Masia Serra, Vinyes d’Olivardots, Pere Guardiola, Mas Llunes, Peralada, Espelt, Cooperativa Garriguella amb els vins Gerisena, La Vinyeta, Martí Fabra i Pujol Cargol (per ordre d'hores)
Image

Tast a Sant Pere de Rodes, fotografiat per Jordi Renart. Arxiu del PTCBG

Busques més informació i reserves? Clica aquí!


Un Vívid pels fans de la història


Si sou dels que us agrada descobrir les històries menudes que s’amaguen darrera de cada copa, heu de subratllar amb vermell a l’agenda, D’emporium a l’Empordà. De la mà d’una arqueòloga especialitzada en història del vi i d’un celler podreu fer una ruta circular d’una hora pel Parc Natural del Cap de Creus. Qui ho vulgui, es pot quedar gaudint del seu propi pícnic.

Qui: Espelt i Glops d'Història

D’altra banda, també podeu tafanejar com era el vi del Cap de Creus, i fins i tot quina olor feien els seus cellers. El Monestir de Sant Pere de Rodes ofereix una visita guiada amb un retrovisor al passat en un moment en què “la reivindicació de les varietats autòctones i la recerca de vins autèntics pren cada cop més importància”.

Qui? Monestir de Sant Pere de Rodes.


Un Vívid per apamar els poblets de l’Empordà


Si tot el que sabeu de geografia és el Google Maps, us recomanem els tastos amb un enclavament municipal de protagonista. Per exemple, a Campmany organitzen un sopar degustació de negrets, el nap negre de Campmany, acompanyats de vins negres del municipi, posant el límit el toc de queda, de les 21h. a les 23h.

Qui? Restaurant Can Llobet

Una altra de les visites destacades té com a protagonista Rabós d’Empordà. Podeu fer una visita pel poble, que té molt d’encant, seguir per les vinyes, i acabar visitant un celler on podreu fer un tast de vins i de productes locals. 

Qui? Castelló Murphy

Si voleu posar l'accent en varietats tradicionals com la garnatxa (o lledoner) i carinyena amb un àpat reservat, podeu optar per una visita a celler combinada amb dinar al restaurant. És una opció que us permet fer una visita a celler sense preocupar-vos per reservar taula.

Qui? Cellers d'en Guilla i dinar a Can Cervera

Image

Cadaqués, fotografiat per Oscar Rodbarg. Arxiu del PTCBG.


Un Vívid per redescobrir les grans capitals


Si ets dels que t’agraden les rutes urbanes, fes un cop d’ull a les rutes enogastronòmiques per Figueres. Una sommelier us guiarà per dos recorreguts, a través del vi i del llegat gastronòmic de Figueres i de l’Empordà. En una de les rutes sortireu del Motel Hotel Empordà, us aturareu davant la Torre Galatea, on explicaran anècdotes dalinianes i acabareu a la taula d’un restaurant innovador. Una altra de les rutes recorre la ciutat de Figueres i us permet descobrir la nova seu de la DO Empordà.

Qui? Laura Masramon 


Un Vívid per descobrir l’Empordà a la teva ciutat


Si tu no pots anar a l’Empordà, l’Empordà ve a tu, és el lema de la campanya del Vívid insòlit. A través d’un mapatge interactiu (vídeos amb música, olors, gustos, ventada de tramuntana inclosa,...) podreu descobrir les històries de la Ruta del Vi de l’Empordà a través dels seus protagonistes amb un tast de dos vins. En un espai només reservat per a bombolles de màxim de quatre persones, que serà itinerant (consulteu els horaris i els llocs) per fer reserva prèvia.

Qui? Patronat de Turisme Costa Brava Girona

Image
Colera, fotografiat per Oscar Rodgar. Arxiu del PTCBG


Un article elaborat amb el suport del Patronat de Turisme Costa Brava de Girona

També n'hem parlat a Instagram, Twitter i Facebook.

Fotografia de portada Jocs populars al celler Martin Faixó, de Xènia Gasull. Arxiu Patronat de Turisme Costa Brava Girona (PTCBG)