La Vinyeta

Esmorzars sostenibles i segurs amb vins i vistes a l'Albera
mapa Mollet de Peralada
Alt Empordà DO Empordà

DESCRIPCIÓ
La visita estrella és l'esmorzar entre vinyes, amb visita al celler i tast de vins. Una activitat tranquil·la en petits grups que respecta les mesures de seguretat en un celler que ha revolucionat l'enoturisme a l'Alt Empordà. “La Vinyeta va començar de zero el 2002”, explica en Josep Serra, el propietari. Quan ell i la Marta Pedra, la copropietària i parella d'en Josep, van decidir comprar una petita vinya (la vinyeta) els pagesos més vells de l'Empordà se'ls miraven com a bojos. De fet, on ara hi ha el nou celler mai hi havia hagut vinya. Ara és un dels cellers més admirats de l’Empordà. Al 2017 van guanyar el prestigiós Premi Nacional d’Enoturisme de la Generalitat i el 2018 van ser escollits Millor Celler 2018 per l'Associació Catalana de Sommeliers.

Image
PREGUNTES FREQÜENTS
Una de les coses curioses de la visita a La Vinyeta és l'esforç per anar cap a la sostenibilitat. Al celler tenen ovelles perquè es mengin les herbes que creixen a les vinyes, i de la seva llet en fan formatges. Del premsat del raïm en guarden els grans per alimentar gallines, que els donen ous. Al costat de les vinyes tenen un antic olivar (l'olivar fosc) amb algunes de les oliveres més antigues de la zona, amb el que elaboren el seu propi oli. Els pares d'en Josep tenen una carnisseria i si us quedeu a fer un pícnic podeu tastar els embotits, amb una amanida, pa i fruits secs de postres, amb una ampolla del seu esplèndid Llavors negre. 
Image
INFORMACIÓ PRÀCTICA
Els vins de La Vinyeta són hereus del territori. La línia dels Heus, joves i frescos, acaba d'incorporar l'Heusss (sense sulfits), per fer un pas més cap a l'agricultura amb la mínima intervenció. El blanc i el negre del Llavors, de vinyes velles i bótes noves, són vins de tramuntana: saborosos i dinàmics. Les seves etiquetes canvien cada any per incorporar la paraula "llavors" d'un relat periodístic o literari. El Puntiapart és el vi de guarda del celler, elaborat amb les vinyes més velles de Mollet de Peralada. A banda d'això, podeu gaudir de sorpreses en forma de microvinificacions i de vins dolços espectaculars. A més dels vins del celler Vins de Pedra, de Montblanc (DO Conca de Barberà).
Image
 
DADES PRÀCTIQUES
Les experiències a La Vinyeta es poden reservar totes online a la seva pàgina web. Per 13€ els adults podeu fer una visita amb tast de vins. Els caps de setmana i festius es fan dues visites:  de 10:30 a 12:15 i de 13:30 a 14:15h. Una de les experiències més recomanables és el pícnic entre vinyes, que es pot fer en modalitat dinar o esmorzar. Podeu agafar un cistell amb embotits casolans i formatges artesans i plantar-vos amb un llençol allà on us plagui. Costa 32€ per adult (i es fan descomptes per menors de 18 i 10 anys). Si voleu completar l'experiència, també us podeu quedar a dormir en uns còmodes apartaments, que inclouen esmorzar entre vinyes, visita a la vinya i celler i tast de vins comentat.  
Image

Adreça
Camí Mollet de Peralada a Masarac,s/n Par117 Pol.2
17752 Mollet de Peralada
Google Maps

Vins de La Vinyeta
Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials