Cellers d'en Guilla

Visites molt autèntiques a tocar de la Costa Brava
Alt Empordà DO Empordà

Cellers d'en Guilla és un projecte familiar al barri de Delfià de Rabós d'Empordà, entre la Costa Brava i la serralada de l'Albera, a prop de França. En Martí Vallès i l'Assumpta Bohigas capitanejen un equip que elabora vins a l'empordanesa, amb vinyes de garnatxa (lledoner), caranyena o macabeu. Tenen un celler modern i funcional, amb una terrassa esplèndida on contemplar l'horitzó. Una de les avantatges és que les vinyes estan a tocar del celler i la visita es pot fer còmodament, tant si sou un grup d'amics com una trobada de feina. A Cellers d'en Guilla també tenen una sala àmplia on celebrar reunions.  

Image
Judith
Judith
Hi ha dues coses que m'enamoren de Cellers d'en Guilla: la seva garnatxa roja i els vins envellits en damajoanes (o damigianes). Hi ha molt poc lledoner roig i en aquest celler elaboren un rosat com el "Vinya del metge", que ha rebut reconeixements arreu; el seu blanc amb criança en fusta, l'Edith; i un vi dolç de garnatxa, que també porta lledoner roig. A més podeu tastar el seu 'Sol i serena de damigiana, un vi dolç típicament empordanès que ells han recuperat de manera més tradicional en aquestes grans damigianes que reposen davant del celler. També us recomano els seus negres: el Guillat, el Bruel de l'estany i el Rec de brau
Image

David
David
Puges al terrat del celler i... sorpresa! Les vistes són de tota la plana de l'Alt Empordà i arriben fins al mar. Així que el landscape és impagable. Aquí es fan els tastos els dies que el temps i la tramuntana ho permeten. Si no, hi ha una sala interior. Fan diferents tipus de tastos, però recomanem el que inclou tres vins (12€ per persona) o encara millor el que acompanya aquests vins d'un bon pa amb tomàquet i embotits de la zona (17€ per persona). En els dos casos, es pot escollir vins joves o amb criança. Us recomanem que tasteu els nous ancestrals (de muscat i garnatxa roja) escumosos elaborats a la manera antiga. 
ImageDADES PRÀCTIQUES
Durant els mesos que duri la pandèmia, Cellers d'en Guilla segueix totes les recomanacions sanitàries per garantir la seguretat dels treballadors i dels visitants. Abans de programar qualsevol visita, contacteu per telèfon o per correu electrònic. En cas que es pugui, les visites es fan en grups reduïts i adaptats a cada circumstància, aprofitant al màxim l'aire lliure. Els tastos segueixen les normatives vigents en cada moment. Si aviseu amb temps us poden preparar un pa amb tomàquet, i disposeu d'espais magnífics com el terrat amb capacitat per força gent. A la botiga del celler podeu comprar qualsevol de les 11 referències que tenen actualment. Per un preu assequible us emportareu a casa un pessic d'història de l'Empordà, perquè com ells diuen fan "vins nous de vinyes velles".
Image

Adreça
Camí de Peralada 1, Barri de Delfià
17755 Rabós d’Empordà

Vins de Cellers d'en Guilla
Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials