Mas Llunes

Tastos de vins entre vinyes empordaneses
Alt Empordà DO Empordà

Mas Llunes és un celler familiar de Garriguella, als peus de l'Albera. El seu principal atractiu és l'amor per a la història: la que s'escriu en majúscules i la que es recorda en minúscules. Les vinyes van ser a finals de la Guerra Civil Espanyola el darrer aeròdrom republicà. De fet, a prop del celler hi ha una làpida que ho recorda: la de l'oficial alemany Heinrich Windemuth, abatut en aquells camps per l'heroi de l'aviació republicana Josep Falcó, el 6 de febrer de 1939. Es considera l'última batalla aèria de la Guerra Civil en cel català. Històries com aquesta s'expliquen a Mas Llunes, on també podeu visitar un refugi antiaeri mentre tasteu els seus vins delicats, autòctons i autèntics.       
Image
Judith
Judith
La família Roig té arrels a l'Empordà des del 1389: duen la tramuntana a l'ADN. Hi ha papers que certifiquen que treballaven la terra a Garriguella des de fa 700 anys. Al 1875 ja elaboraven vins i licors, en una fàbrica familiar. Mas Llunes beu d'un passat antiquíssim i mira el futur amb un celler encantador, als peus de l'Albera. Conreen 80 hectàrees de vinya, de les quals unes 12 tenen més de 70 anys i n'hi ha de centenàries, com podreu veure durant la visita a la vinya. M'agrada com tenen cura de varietats autòctones i ancestrals com la garnatxa (també coneguda com a lledoner) o la caranyana. Alguns dels seus vins han rebut prestigiosos premis internacionals. Són vinyes pròpies, cultivades amb cura, buscant l'excel·lència. 
Image   

David
David
Una de les experiències més complertes de Mas Llunes és el tast sensorial. En una de les sales, en una taula rodona envoltats de bótes, anireu tastant els vins del celler amb una mescla de música, llum i imatges amb els colors, els gustos i els aromes del vi. Valorem aquestes experiències originals i pedagògiques, que fan un esforç per transmetre la cultura del vi i del paisatge. A la sortida hi ha una botiga, que es pot visitar tots els dies si només ho voleu fer una parada per comprar-hi vi. Allà és on us podreu proveir de joies vinícoles, com les ampolles de caranyana blanca, o els seus excel·lents vins dolços. Fins i tot elaboren ratafia!
ImageDADES PRÀCTIQUES
Mas Llunes prioritza els tastos a l'exterior i en petits grups. S'ofereixen quatre tipus de visites. La bàsica és conèixer el celler i tastar els vins i costa 12€. A partir de 15€ podeu anar a les vinyes amb vehicles tot terreny i decsobrir la història del celler; o acostar-vos fins al refugi antiaeri i fer una visita molt més històrica, amb batalles aèries i aviadors nazis. Si teniu ganes de fer el tast sensorial el cost és de 15€. En tots els casos us recomanem fer una reserva prèvia.
Image

Adreça
Ctra de Vilajuïga s/n
17780 Garriguella

Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials