Millors calçotades a cellers amb restaurant del 2024

25 Gener 2024
Millors calçotades a cellers amb restaurant del 2024

Descobreix les millors calçotades a cellers del 2024. Visita d’enoturisme, amb tast de vins i calçotada entre vinyes al seu restaurant, o a la vora. Les millors experiències del 2024 seleccionades per ENOTURISTA.

 

MILLORS CALÇOTadeS a cellers

Descobreix les millors calçotades a cellers el 2024. Hem seleccionat les experiències més recomanables prop de les ciutats de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona. Tot i que l'oferta d'enoturisme gastronòmic sol concentrar-se a la capital del calçot, Valls (Alt Camp), i a la demarcació de Tarragona. Un dels productes més apreciats és el calçot de Valls amb Indicació Geogràfica Protegida (IGP).

 

TAST DE VINS I CALÇOTS

Els calçots només es poden degustar en un temps concret de l'any. Depenent del clima, l'època de menjar calçots sol anar de primers de desembre a finals de març. El calçot és un menjar deliciós, que marida perfectament amb vins de la zona. La combinació dolça del calçot i contundent de la salsa romesco es pot acompanyar de vins negres, rosats, blancs, o escumosos.

 

CALÇOTs ENTRE VINYES i VINS

La calçotada és una tradició molt arrelada a Catalunya. Els calçots es couen amb foc intens a la brasa. Un lloc amb molt encant per menjar calçots és entre vinyes. Hi ha una àmplia oferta per degustar calçots a cellers, tot i que en aquest article t'hem seleccionat els millors. Gaudeix de la natura, escapa't en un entorn rural, viu una autèntica calçotada. Acompanya-la dels vins de cada celler. 

 

EXPERIÈNCIES D'ENOTURISME

Visita un celler, gaudeix d'un tast de vins i queda't fent una calçotada. Els cellers visitables que fan calçotades solen tenir un restaurant propi, o un servei de restauració per acompanyar els calçots de carn a la brasa, mongetes blanques, verdures a la brasa, i postres. És una oferta deliciosa, que es completa amb els vins i caves artesans de cada celler. És una experiència enogastronòmica diferent, que s'adapta a diferents butxaques, i a totes les edats.

 

IGP DE VALLS A TARRAGONA

Els cellers que et recomanen en aquest article elaboren els seus vins dins d'una Denominació d'Origen (DO), que és garantia d'origen i traçabilitat. En el cas del calçot, el seu origen també és molt important. Per això el Calçot de Valls té Indicació Geogràfica Protegida. El calçot sol acompanyar-se de la salsa de romesco, feta amb una base de tomàquet escalivat, fruits secs i un toc de vinagre, ideal per arrodonir el gust del calçot.  

 

CELLERS on fer CALÇOTADES

Aquesta és la selecció d'ENOTURISTA pel 2024, que només inclou cellers i restaurants on hem estat, tastat i seleccionat per a la recomanació.

 

MAS RABELL

On? Masia Mas Rabell, 08731 Sant Martí Sarroca. Penedès (Barcelona). Google Maps de Mas Rabell.

Quan? Els dies 3, 10, 17 i 24 de febrer, i el 2 de març.

Què menjar? Calçots amb salsa romesco, amb graellada de carn, acopampanyada de pebrot brasejat, carxofa a la brasa, patata al caliu i amanida verda. De postres escuma de crema catalana amb sorbet de mandarina. 

Què beure? D'entrada Casals Vermouth, seguit del vi Clos Ancestral blanc de Família Torres, el Jean Leon 3055 Rosé, el Clos Ancestral negre, i finalment el vi dolç Floralis.

Preus? 48€ (adults), 15€ (nens).

Què inclou el menú infantil? Pasta amb tomàquet, botifarra amb patates i gelat.

Com reservar? A través del web de Mas Rabell, o al telèfon 93 817 73 30.

Més informació del restaurant Mas Rabell a ENOTURISTA.

 

ALTA ALELLA

On? Celler Alta Alella. Camí Baix de Tiana, s/n, 08328 Alella (Barcelona). Google Maps d'Alta Alella.

Quan? Dissabte, 17 de febrer

Què? Alta Alella ofereix un taller de poda i calçotada adreçat a tota la família. Descobreix la vinya i les feines que s'hi fan. Podràs gaudir de la part pràctica de podar. Després hi ha calçotada al centre d’enoturisme amb vins i caves del celler. El taller compta amb una petita formació teòrica sobre la poda, una de les tasques més importants per controlar la producció i la qualitat del raïm, que es fa de manera manual i amb molta cura. A continuació, els visitants podran agafar les tisores i posar en pràctica els nous coneixements a les vinyes de l’emblemàtic Paratge Qualificat Vallcirera.

Què menjar? Calçotada, amb patates al caliu, botifarres i postres!

Què beure? Durant l’àpat, gaudiràs dels vins i caves de la casa.

Preus? 42 € (adult) i 25€ (menors)

Com reservar? A la pàgina web d'Alta Alella.

Més informació del celler Alta Alella a ENOTURISTA.

Image

CLOS FIGUERAS

On? Celler Clos Figueras. Carrer de la Font, 38, Gratallops, Priorat (Tarragona). Google Maps de Clos Figueras.

Quan? De gener fins a finals de març tots els dies de la setmana, amb reserva prèvia

Què menjar? El menú consisteix en una amanida de temporada, 25 calçots per persona, un assortit de carns amb llonganissa i xai del Priorat, botifarra negra i dos postres a escollir.

Què beure? Una ampolla de vi a partir de 4 persones, amb aigua i cafè

Preu? 42,50€

Com reservar? Per correu electrònic a enoturisme@closfigueras.com o telèfon al 671 49 10 81.

Més informació del celler Clos Figueras a ENOTURISTA.

 

LA VINYETA

On? Carretera de Mollet de Perelada a Masarac, Alt Empordà (Girona). Google Maps de La Vinyeta.

Quan? Diumenges 3, 10, 21 i 28 de febrer.

Què? Visita amb passeig per les vinyes i oliveres, visita al celler i dinar.

Què menjar? Calçots i carn a la brasa.

Què beure? Els vins de La Vinyeta i de Vins de Pedra. 

Preu? 45,5€ per persona

Com reservar? A la pàgina web de La Vinyeta

Més informació del celler La Vinyeta a ENOTURISTA

 

ADERNATS

On? Celler Adernats. Vinícola de Nulles. Carrer Estació, s/n, Nulles (Tarragona). Google Maps d'Adernats

Quan? Dissabtes a les 11h en temporada de calçots (si ets un grup de més de 6, es pot fer qualsevol dia)

Què? L'experiència "L'origen de la calçotada". Nulles es troba situat a 5 quilòmetres de Valls, capital gastronòmica del calçot. En aquesta experiència descobrireu la relació entre la vinya i el cultiu del calçot de Valls amb Indicació Geogràfica Protegida. Tastar de vins i caves de la Vinícola de Nulles amb un aperitiu especial calçotada, que inclou un passeig pels camps de vinyes i calçots, on observar l’època de la poda a la vinya i el temps d’arrencada del calçot. Visita al celler modernista i Catedral del Vi amb notes d’arquitectura i procés d’elaboració del vi.

Què menjar? Presentació amb croissant de calçot i tast de vins amb pa de calçot amb oli d’oliva i avellanes.

Què beure? Copa de cava de benvinguda, amb un segon tast amb dos vins i un cava.

Preu: 22€ (adult) i 12€ (nens de 6 a 16 anys)

Com reservar? A la pàgina web d'Adernats, per correu a enoturisme@vinicoladenulles.com, o per telèfon al 977 60 26 22.

Més informació del celler Adernats a ENOTURISTA

Image

CAN RODA

On? Celler Can Roda. Carretera BV-5006, Santa Maria de Martorelles, (Barcelona). Google Maps de celler Can Roda.

Quan? Diumenges 11 i 18 de febrer, a les 13:00h.

Què menjar? El menú calçotada inclou una taula de calçots, salsa romesco de les germanes Milà, carn a la brasa i postre en un entorn idílic. 

Què beure? Els vins i escumosos del celler.

Preus? 40€ per persona. Opcionalment es pot fer abans una visita guiada amb tast per 28€.

On reservar? A la web del celler Can Roda. Tria el dia al calendari de la botiga online.

Més informació del celler Can Roda a ENOTURISTA.

 

CANALS & MUNNÉ

On? Celler i restaurant Canals & Munné. Plaça de Pau Casals, 6, Sant Sadurní d'Anoia (Barcelona) Google Maps del restaurant Canals & Munné.  

Quan? Divendres, dissabtes, diumenges i festius fins a finals d’abril

Què menjar? El restaurant de Sant Sadurní d’Anoia ofereix un menú calçotada amb teula de calçots il·limitats, amb carn i verdures a la brasa

Què beure? Els vins i caves del celler.

Preus? 44,95€ (adults) i 16.50€ (menors)

Com reservar? A la web de Canals & Munné o per telèfon al 93 891 03 18.

Més informació del celler Canals & Munné i restaurant a ENOTURISTA.

Image

FINCA CA N'ESTELLA

On? Finca Ca n'Estella, s/n, Sant Esteve Sesrovires (Barcelona)  

Quan? Caps de setmana de gener, febrer i març

Què? Visita guiada al celler amb un tast de caves.

Què menjar? Menú de calçots il·limitats amb carn a la brasa

Què beure? Vi del celler.

Preu? 49,90€ (adults) i 15,50€ (menors)

Com reservar? A la web de Finca ca n'Estella.

Més informació del celler Finca Ca n'Estella a ENOTURISTA.