Visita a La Vinyeta, celler de Mollet de Perelada, amb tast de vins, esmorzars, pícnics i apartaments on fer activitats d’.
A Mollet de Perelada, al nord de l’Alt Empordà, el celler La Vinyeta és un dels projectes més inspiradors de l’enoturisme a l’Empordà. La seva filosofia es basa en el respecte pel territori, la sostenibilitat i la vida de pagès. Marta Pedra i Josep Serra, els seus fundadors, han convertit un antic camp en un espai viu on el vi, l’oli, el formatge i la mel conviuen en harmonia.
Recomanat per ENOTURISTA, La Vinyeta és un celler que ha aconseguit tancar el cercle de la sostenibilitat. A més d’elaborar vins ecològics, produeix oli d’oliva verge extra, formatges, ous i mel propis. Cada visita és una experiència completa, que connecta el visitant amb la terra i amb un estil de vida autèntic i conscient.
Visitar La Vinyeta és descobrir un univers rural on res no es deixa a l’atzar. Els ramats d’ovelles pasturen les vinyes i n’enriqueixen el sòl, mentre les abelles pol·linitzen les flors del voltant. Amb la llet de les ovelles es fan formatges artesans, i les gallines, alimentades amb pinyols de raïm, proporcionen ous que també es venen al celler. Aquesta relació circular entre natura i persones reflecteix una manera de viure arrelada al paisatge empordanès.
Els seus fundadors expliquen la història amb passió. L’any 2002 van comprar una petita vinya de quatre hectàrees, i dues dècades després han convertit aquell somni en un referent de l’enoturisme a l’Empordà. De fet, el celler ha estat reconegut per la Generalitat de Catalunya com un dels millors espais per visitar i tastar vins.
Els vins de La Vinyeta són l’expressió d’un territori únic i divers. Els més joves i frescos són els Heus, que evoquen el “heus aquí” d’una història que tot just començava. Els Heusss (sense sulfits) marquen un pas endavant en vins de mínima intervenció, mentre que els Llavors —blanc i negre— són reconeguts per les seves etiquetes creatives i pel seu equilibri aromàtic. Finalment, el Puntiapart és el vi més complex i emblemàtic del celler, una autèntica carta de presentació del seu estil.
A les experiències amb esmorzar o pícnic s’hi afegeixen productes locals com embotits de Serraplà, la carnisseria familiar dels pares d’en Josep, o el codonyat casolà elaborat per la mare de la Marta. Aquest vincle familiar i territorial reforça el valor de la proximitat i la qualitat del que s’hi serveix.
El celler ofereix propostes adaptades a tots els públics i moments de l’any. Així, entre les més populars hi ha el Pícnic entre vinyes amb tast de vins, l’Esmorzar de pagès amb visita i tast i el Passeig per les vinyes amb tast de vins. Cada experiència inclou una visita guiada, tast de vins i productes locals en un ambient proper i relaxat.
A més, La Vinyeta disposa d’apartaments rurals amb capacitat per a quatre persones, on es pot dormir entre vinyes. Les estades inclouen esmorzar, visita al celler i tast de vins comentat. D’aquesta manera, els visitants poden viure l’enoturisme amb calma i descobrir altres racons de l’Alt Empordà, com el Parc Natural del Cap de Creus, els monestirs de Sant Quirze de Colera i Sant Pere de Rodes o el Museu Dalí de Figueres.
L’esmorzar de pagès és una de les experiències més autèntiques. Gaudeix-lo sota l’ombra de les oliveres, amb un got de vi blanc fresc i el so dels ocells al voltant. És el veritable gust de l’Empordà.
Si busques una experiència completa, tria el pícnic entre vinyes. Et permetrà connectar amb la natura, tastar productes locals i gaudir d’un paisatge únic que combina vinyes, pedra seca i l’Albera al fons.
Quin tipus de vins s’hi poden tastar?
Vins ecològics i naturals de gamma diversa, com Heus, Llavors o Puntiapart.
Quines experiències ofereixen?
Pícnic entre vinyes, esmorzar de pagès, passejades i tastos guiats durant tot l’any.
Hi ha allotjament al celler?
Sí, dos apartaments rurals amb esmorzar i visita inclosa.
Cal reserva prèvia?
Sí, imprescindible, especialment els caps de setmana i a l’estiu.
És accessible per a persones amb mobilitat reduïda?
Sí, l’espai principal i les àrees de tast estan adaptades.
On es troba exactament?
Camí Mollet de Peralada a Masarac, Mollet de Perelada (Alt Empordà).
Vins de tramuntana a la Costa Brava
L’Empordà és un territori vinícola mediterrani que s’estén entre els Pirineus i la Costa Brava. Conegut pels vins de tramuntana, el vent que marca el caràcter de la comarca, l’Empordà ofereix cellers i vinyes amb vistes al mar i a les muntanyes. El seu territori inclou ciutats com Figueres i pobles amb encant com Peralada, Garriguella o Calonge, recomanat per ENOTURISTA.
Les vinyes es planten en sòls de pissarra, sorra i argila que donen vins amb molta expressió. L’Empordà destaca pels vins rosats i blancs frescos, però també pels negres amb cos i vins dolços de garnatxa. El seu paisatge combina vinya, gastronomia i patrimoni històric.
Descobreix les millors experiències d’enoturisme a l’Empordà.
Dissabtes, diumenges i festius de 9:00 a 14:00 h.
De juliol a setembre, també entre setmana i els vespres.
Altres dies i horaris a consultar.
Idiomes: Català i castellà. Visites en anglès en horaris concertats.
Reserva: Imprescindible.
TRANSPORT PÚBLIC
Com fer enoturisme a l’Empordà en transport públic?
En tren AVE des de Barcelona -Sants
A l’estació Figueres-Vilafant, uns 55 minuts.
Des d’allà agafar un taxi a La Vinyeta, uns 15 minuts.
TRANSPORT PRIVAT
Des de Barcelona, 1:45 minuts.
Des de Girona, 1:15 minuts.
Des de Figueres, uns 15 minuts.
No s'ha trobat cap resultat.
Per oferir les millors experiències, utilitzem tecnologies com ara les galetes (cookies) per emmagatzemar i/o accedir a la informació del dispositiu. El consentiment a aquestes tecnologies ens permetrà processar dades com ara el comportament de navegació o els identificadors únics en aquest lloc. No consentir o retirar el consentiment pot afectar negativament certes característiques i funcions.