4 festes de Sant Joan per viure -les en un celler

18 Juny 2022
4 festes de Sant Joan per viure -les en un celler

Descobreix els millors plans per viure una nit màgica a prop de cellers

REVETLLA DE SANT JOAN 2022

Una nit màgica com la del 23 de juny no pot ser completament màgica sense un pla infal·lible perquè t'ho passis molt bé. Aquest 2022 hem seleccionat quatre plans per viure una nit de Sant Joan molt especial. Què tenen en comú? Doncs que són festes responsables, amb música en directe, vins dels cellers organitzadors i menjar de proximitat per acompanyar la nit de l'equinocci d'estiu.

1.- La Revetlla de La Manela

Image
Tast de caves artesanals d'ArtCava a la terrassa de La Manela, a Avinyonet del Penedès


Qui? La Manela, el wine bar enogastronòmic d'Art Cava.
On? Masia Can Batlle s/n, 08793 Avinyonet del Penedès (Alt Penedès)
Quan? De 20:00h a 2:00h. Cuina oberta de 20h a 24h, amb plats de proximitat i quilòmetre zero.
De 20:00h. a 21:00h Happy hour (2x1 en begudes), amb cava d'ArtCava, petillant amb tirador, cervesa artesana, sangria prèmium o cocktails.
De les 23:00h a la 1:00h actuació en directe de DJ Greta y los Garpo. 
Tanquen a les 2h 
Com? És una festa al bell mig de la natura. Els organitzadors l'han betejada com una "revetlla sense PUM". Per respectar els animals salvatges, el medi ambient i contribuir a no generar residus pirotècnics, han demanat que només es portin bengales -com a molt!- i fonts sense soroll. Reserva a través de la seva pàgina web.
Per què? Per viure una festa sense petards. Per veure la posta de sol (amb vistes a Montserrat) des d'un espai a l'aire lliure, envoltat de vinyes, amb una masia ancestral del Penedès de fons. Pel bon ambient que es genera. Perquè amb reserva prèvia et garanteixes un bon espai sense massificar on passar una nit màgica. Perquè tenen una oferta de cuina responsable molt bona i una carta de begudes del seu celler molt ben escollida.
 

2.- Festa eivissenca a Altavins

ImageUn dels sopars enogastronòmics del celler Altavins, a Batea. La festa eivissenca es farà a la carpa exterior.


Qui? Altavins Viticultors, un dels cellers més reconeguts de la DO Terra Alta.
On? Carretera a Vilalba, s/n 43786 Batea (Terra Alta)
Quan? De les 20:00h. fins. a la 1:00h. (aprox.)
Com? Altavins et proposa una revetlla 100% mediterrània, basada en l'experiència d'una nit eivissenca. En aquest cas, Bat-eivissenca, perquè es fa a la Terra Alta. Els assistents podran gaudir d'un ambient relaxat, amb una copa de vi de benvinguda, gastronomia i música en directe ("fins a la matinada"). Reserva per telèfon al 977 43 05 96, al correu electrònic enoturisme@altavins.com o a la web d'Altavins.
Per què? Per viure la més mediterrània (i curta!) de l’any celebrada entre vinyes. Per viure la revetlla de Sant Joan acompanyada de la millor gastronomia, essència d’Eivissa i música en directe fins la matinada, i sobretot, bon vi. Per vestir-se de blanc, fet un pinzell, i fer-te moltes fotos!
 

3.- La Vi-Night a Clos Figueras

Image

Barbacoa i vins a Clos Figueras, a la terrassa del restaurant, a tocar del celler, en un jardí

Qui? Clos Figueras, el celler de la família Cannan al Priorat.
On? Carrer de la Font, 38, 43737 Gratallops (Priorat)
Quan? De les 20:30h. fins. a la 0:30h. (aprox.)
Com? Una nit preciosa en un jardí decorat amb garlandes, roses de tots els colors, raconets especials i acollidors que et cridaran l'atenció per gaudir d'una nit tan especial. El sopar serà una BBQ amb una selecció d'ampolles de vi del prestigiós celler. També hi haurà vins del Priorat, nacionals, internacionals, carta de cava, champagne, cervesa artesana, gintònics i mojitos per brindar com vulguis. Hi haurà música en directe i sense petards! Més informació i reserves a la web del celler.
Per què? Per gaudir de vins d'altíssima qualitat en un jardí de Gratallops, al mig del municipi. Per fer-ho sense petards. Els organitzadors han animat a la gent que hi vagi sense ells, tot i que avisen que hi haurà focs artificials que es dibuixaran a l'horitzó del Priorat, molt lluny, plens de màgia". 

4.- Una nit màgica al Jardí "El Celleret"

Image
Postres al restaurant Jardí El Celleret, amb una ampolla de vi negre Purgatori
 

El restaurant Jardí 'El Celleret' de Família Torres.
On? Finca el Maset, s/n 08796 Pacs del Penedès (Alt Penedès)
Quan? De les 20:00h. fins. a la 0:30h. (aprox.)
Com? Una revetlla en un dels grans restaurants gastronòmics del Penedès, amb un menú maridat amb els vins de Família Torres i música en directe amb La Ganga. Us rebran amb un aperitiu de bloody mary de gaspatxo i Altaluz. Els entrants són Ceviche de llagostins, coca d'escalivada amb anxove si tàperes i amanida amb meló i alvocat amb Fransola 2018, un sauvignon blanc de la DO Penedès. Seguidament podreu escollir un plat principal: calamars farcits amb salsa de vi blanc, o caneló de cua de bou amb el Purgatori negre 2016 de la DO Costers del Segre. De postres gaudireu d'una escuma de pisco sour amb gelat de gingegre i coca de Sant Joan amb el vi dolç Floraris Moscatell. Les reserves estan exhaurides. 
Per què? Per viure una nit màgica entre vinyes, amb la garantia de Família Torres. Per menjar un menú maridat amb vins del territori. Per gaudir de la música en directe. Per brindar per l'equinocci d'estiu entre vinyes, envoltats de natura.