








La Manela
DESCRIPCIÓ
La Manela és el wine-bar del celler ArtCava Masia Can Batlle, amb terrassa, gastronomia, caves i activitats culturals.
HORARIS
La Manela obre temporada d'abril a octubre, dissabtes, diumenges i festius, de 12h a 15h. Els mesos de juny a setembre també les tardes de dijous, divendres i dissabte, de 19h. a 24h. A la resta de mesos de l'any, La Manela pot obrir de manera esporàdica. Consulta l'Instagram de La Manela per estar al dia dels esdeveniments de fora de temporada.
COM ARRIBAR-HI?
Amb cotxe particular o autocaravana. Aparcament privat a l'entrada amb capacitat per a més de 100 vehicles. El celler es troba a 40 minuts de Barcelona, al cor del Penedès.
Si vens amb autocaravana o camper pots descansar i agafar forçes per continuar el viatge. Artcava - Masia Can Batlle ofereix l'opció de buidar aigues grises i negres molt aprop. El pàrquing està obert 365 dies a l'any i 24 hores al dia.
Si vens amb transport públic pots arribar-hi amb Rodalies Renfe R4 des de l'estació de Barcelona-Sants en sentit Martorell, fer parada a Molins de Rei, connectar amb el bus de línia L-50 de Soler Sauret des de l'Avinguda Barcelona - Bàscula i seguir fins a la parada Avinguda Barcelona - Progrés, i caminar 900 metres fins al celler. El trajecte dura una hora i mitja aproximadament en dia laborable. Més informació a Google Maps.
PREUS
Una copa de cava Palagó Brut Nature, el més popular del celler Artcava - Masia Can Batlle surt per 1,8€ la copa i 12,5€ l'ampolla. Si t'agrada el vi en tirador, la copa de vi petillant surt per 2,5€. Les llaunes de Canned Glass Wines costen 4 €.
El plat estrella de La Manela és el BBQ Pulled Gall. Costa 11€. És un entrepà de melòs de Gall del Penedès (el pollastre de proximitat amb Indicació Geogràfica Protegida) rostit a baixa temperatura, amb salsa barbacoa i coleslaw (col crua a tires), servit en un panet de brioix dolç. Aquest plat va ser escollit el millor de l'edició "Restaurants en una cava al Penedès" del programa Joc de Cartes de TV3 emès el desembre de 2022. Les patates braves amb salsa costen uns 6 €.
QUÈ SABER ABANS D'ANAR-HI?
La Manela és la proposta enogastronòmica del celler ArtCava - Masia Can Batlle per gaudir de l'aire lliure d'abril a setembre, aproximadament. Aquest spin-off del celler situat a la Masia Can Batlle, d'Avinyonet del Penedès, a l'Alt Penedès (Barcelona) és un bar de vins i centre cultural, on pots degustar menjar ràpid, mentre tastes els seus Caves, envoltat d'una terrassa a l'aire lliure amb música en directe, microteatre o una exposició d'obres d'art.
La carta de begudes és molt àmplia, començant pels caves artesans d'ArtCava - Masia Can Batlle (que podeu desgorjar manualment i emportar-vos a casa a taller Crea el teu cava). També tenen vins en llauna, tirador amb un vi petillant (o vins d'agulla), cerveses artesanes, cocktails amb cava, vermut artesà o sangria prèmium. L'oferta gastronòmica es cuina en en un contenidor de vaixell reciclats. La carta està basada amb receptes del món, però amb aliments de quilòmetre zero.
RESERVES
Imprescindible reserva prèvia abans de visitar-los.
Per correu electrònic a reserves@artcava.com.
Per telèfon al +34 647 90 67 42.
Per Google Forms a través de la web de La Manela.
* Tarifes i horaris actualitzats el desembre de 2022.
RECOMANAT
Els cinc imprescindibles de la visita a La Manela.
BBQ PULLED GALL
El seu plat estrella és una delícia, per dins i per fora. Cuinat a baixa temperatura el Gall del Penedès és melós i saborós. A més, fan territori perquè el gall negre és un dels aliments locals amb Indicació Geogràfica Protegida.
TASTA VINS I CAVES
Més enllà dels plats de menjar ràpid i les begudes que serveixen, també podeu gaudir d'una oferta de brunchs amb mimosa (cocktail d'escumós amb suc de taronja), dinars, sopars i esmorzars de forquilla i ganivet.
BALLA AMB LA DEESA DEMETER
La Manela es representa amb un bust de la deesa Demeter, trobat en un jaciment iber molt pròxim, que data de 2700 anys enrera, amb un raig com el de David Bowie, símbol de la dualitat: menjar i beure; cultura i paisatge. Pots seguir atentament l'oferta de música en directe, DJ resident, actuacions de microteatre, i altres propostes culturals.
INSPIRAT EN ELS ESTATS UNITS
La Manela és un dels bars de vins més singulars que es poden trobar al Penedès (i a Catalunya!). El seu director, Èric Enguita, va buscar una alternativa que permetès aprofitar l'experiència de turisme internacional d'ArtCava, amb un espai de proximitat, que posés l'accent en els productes de qualitat. De fet, es va inspirar en espais de la Costa Oest dels Estats Units per imaginar una àgora oberta, a la conversa, al tast de vins, als aliments de proximitat... i a la cultura.
GAUDEIX DE LA CULTURA
L'espai mostra obres de l'escultor Ramiro (Manel Garcia), que inclou 13 peces diferents distribuïdes per l'espai.