Can Calopa i l'enoturisme dins de la DO Catalunya

21 Maig 2021
Can Calopa i l'enoturisme dins de la DO Catalunya

EL PODCAST DE L'ENOTURISTA

Can Calopa o com és l'enoturisme als cellers de la DO Catalunya

Molta gent es pregunta per què hi ha una DO que es diu ‘Catalunya’ si hi ha 10 denominacions territorials a Catalunya? La DO Catalunya aplega aquells territoris històrics on hi ha vinya plantada però potser no corresponen a una DO territorial. Al mateix temps, formar part d'aquesta DO és compatible amb embotellar en una altra. Per exemple, un celler del Penedès pot embotellar el seu vi sota la denominació d’origen Catalunya o la DO Penedès. Per què? Perquè potser el nom de Catalunya els ajuda a l’exportació, perquè una DO territorial, com per exemple el Bages, té unes varietats de raïm acceptades, que solen ser les més plantades a la zona, però la DO Catalunya en té moltes més. Pots fer un vi al Bages, però etiquetar-lo com a DO Catalunya. En resum és una garantia de qualitat pel consumidor.


Un dels cellers de la DO Catalunya que practica enoturisme és Can Calopa, l’únic celler amb vinyes que embotella dins del terme municipal de Barcelona. Estan en ple Parc Natural de Collserola. No hi ha cap altre celler com aquest a la ciutat. Per això fan el vi de Barcelona, un vi negre que es diu ‘Vinyes de Barcelona’. Descobreix més coses de la mà de Míriam Rovira, responsable d’enoturisme de Can Calopa.




Descobreix també algunes de les curiositats de la Cooperativa l'Olivera, fundada el 1974 a Vallbona de les Monges, que es fa càrrec de Can Calopa des del 2010. Aquesta cooperativa treballa amb persones amb capacitats diverses i amb risc d'exclusió social i té una llarga trajectòria en l'elaboració de vins, tant a la DO Costers com a la DO Catalunya.

Si tens más ganes de saber com és la visita a Can Calopa, consulta el nostre article. I no et perdis tota la informació del vi 'Vinyes de Barcelona, en una nota de tast amb vídeo.