Can Calopa

A Collserola hi ha l'única vinya de Barcelona
Barcelonès Barcelona

N'hi ha prou amb un cop de cotxe, des de qualsevol punt de Barcelona, per plantar-se a Can Calopa. Un celler singular perquè són les úniques vinyes en territori barceloní, al Parc Natural de Collserola.  Des de fa uns anys, la Cooperativa l'Olivera, que també té celler a Costers del Segre, se'n fa càrrec. El projecte dona feina i acull a 15 persones amb capacitats diverses i risc d'exclusió social. Tenen una terrassa mirador amb unes vistes molt espectaculars. Allà es poden tastar a copes tots els vins de l'Olivera i un assortit de platets de quilòmetre zero. Obren de dijous a diumenge durant tot el dia.
Image
Judith
Judith
Si us agrada passejar pel Collserola, a peu o amb bicicleta, Can Calopa és un oasi de pau. Esmorzars de forquilla, aperitius amb producte de proximitat, i fins i tot dinars si els aviseu amb temps. La terrassa és un espai preciós, decorat amb bon gust, amb vinoteca de fusta i pedra, un refugi únic. Si teniu ganes d'entaular-vos o fer una festa més privada, demaneu el menjador del Mas, amb una cuina de pedra i una taula de fusta de pagès. Tot autèntic i honest, com els vins secs, dolços i escumosos que elabora la Cooperativa l'Olivera. Una visita fàcil i ràpida, que no cal reservar prèviament.

Image

David
David
Molta gent visita Can Calopa atreta pel projecte social. Actualment hi ha 15 persones que viuen i treballen a la finca. Són persones amb capacitats diverses que participen en tot el que fa el celler. En funció de les seves possibilitats, treballen a la vinya o en l'elaboració del vi o atenen els visitants. I això és un valor afegit. A Can Calopa vinifiquen 15.000 ampolles cada any, que actualment es poden comprar en botigues especialitzades i en algun supermercat. Els coneixereu pel 'Vinyes de Barcelona', l'única vinya plantada dins de la ciutat.

ImageDADES PRÀCTIQUES
La terrassa mirador és la seva principal aposta. Obre de dijous a a dissabte de 12h a la mitjanit de forma ininterrompuda, i els diumenges de 12h a 19h. Les tardes de dijous, divendres i dissabte ofereixen una visita gratuïta, en grups de 10 persones com a màxim i sense reserva prèvia. Les visites són uns 90 minuts que es destinen a passejar entre vinyes, veure la masia restaurada del segle XVI i tastar vins i olis "made in Collserola".

Image

Adreça
Masia Can Calopa de Dalt, Carretera BV-1468 4,8km
08017 Barcelona

Vins de Can Calopa
Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials