Autora recapta més de 4.000€ contra el càncer de mama

22 Gener 2024
Autora recapta més de 4.000€ contra el càncer de mama

L’activitat solidària ha estat un èxit total. Més d’un centenar de persones van assistir a aquest aperitiu solidari i el celler ha recollit més de 4.000 € en donacions econòmiques. Els diners es donaran íntegrament al “Centre de Càncer” de l’Hospital Clínic on s’investiga contra el càncer de mama. 

ENOTURISME SOLIDARI

El vi “Autora”, creat per lluitar contra el càncer de mama, ha aconseguit recaptar més de 4.000€ que aniran per aquesta causa. Una xifra molt superior a les expectatives que s’havia fixat Gemma Flaqué, creadora d’ “Autora” i copropietària de Cava Bertha. 
Aquesta campanya es va centrar en un aperitiu solidari celebrat al celler ubicat al Penedès, el dissabte, 20 de gener al migdia Van assistir-hi més d’un centenar de persones que van gaudir d’un aperitiu a la terrassa del celler. Les donacions econòmiques s’han fet a través de la web del celler, eren a partir de 10€ i estaven obertes a tothom.


Durant l’aperitiu, Gemma Flaqué ha destacat el valor d’aquestes accions individuals en la lluita contra el càncer, el que defineix com una “pandèmia que ha vingut per quedar-se”. Flaqué considera que “petites empreses com Cava Bertha poden emprendre aquestes iniciatives solidàries” que en el seu cas tenen una doble finalitat: recollir diners i també millorar la qualitat de vida de les pacient oncològiques. Pep Torres, copropietari i enòleg de Cava Bertha ha explicat que “Gemma té molta empatia amb el càncer de mama i té el meu suport al 100%. Tenim l’espai, l’entorn i facilita organitzar actes”. La seva filla gran, Bertha Torres, ha declarat “estic molt orgullosa de la meva mare perquè sé que està fent tot això per gent que pateix una malaltia”.

ÈXIT D'ASSISTÈNCIA A L'APERITIU

Entre els assistents a l’aperitiu solidari hi havia importants personalitats mèdiques com l’oncòleg Aleix Prat, investigador del “Centre de Càncer” de l’Hospital Clínic de Barcelona, on aniran els diners recollits amb aquesta campanya. Segons el doctor Prat la donació serà per “seguir avançant en una de les nostres línies d’investigació més importants que vol poder actuar sobre el sistema inmunològic de les persones que pateixen un càncer de mama”. Aquest oncòleg també explica que “és una iniciativa fabulosa però l’impacte va més enllà dels diners perquè ajuda a conscienciar de la importància de la malaltia, que és la primera causa de mort per càncer entre les dones”.
L’acte també va ha comptat amb la presència del cirurgià oncoplàstic, Joaquim Muñoz, qui s’ha mostrat optimista en l’evolució del càncer de mama. Ha assegurat que “si en els darrers 20 anys el pronòstic i la supervivència han millorat molt, la previsió és que els propers 20 anys seguirem en la mateixa línia”.


En aquesta mateixa línia, la infermera oncològica Gemma Manzanero, especialitzada en investigació, ha explicat que la “investigació no és només avançar en la supervivència de les pacients sinó donar a aquestes persones major qualitat de vida”. Per aquest motiu, una activitat enoturística com la de dissabte “ dona molta força per seguir endavant a aquestes persones perquè els ajuda a veure que la vida és bonica i volen seguir endavant”.

UN PROJECTE PER AJUDAR A LES PACIENTS

L’aperitiu ha comptat amb la presència d’un grup de dones que han superat un càncer de mama o que estan fent tractaments contra aquest tumor. Una d’elles és Patrícia que va superar un greu càncer fa uns anys i que considera que les accions liderades per Gemma Flaqué “empatitzen d’una manera única amb les pacients oncològiques fins el punt d’haver creat una comunitat més enllà d’un dia puntual”. Patrícia recorda que “una de cada vuit dones pot patir un càncer de mama i com més investigació, menys possibilitats”. Precisament perquè tots els diners recollits vagin integrament a la investigació, Patrícia explica que va posar en contacte el projecte d’ “Autora” amb l’Hospital Clínic. 


A una de les dones assistents, Olga, li han detectat un càncer de mama fa un mes, el que qualifica com “un gerro d’aigua freda”. El seu relat segueix dient que “a nivell professional, si tens una empresa familiar, aquest procés és encara més difícil perquè “ets un puntal i et preocupes perquè saps que hauràs d’agafar la baixa un temps i també perquè necessites calma per a la recuperació”.

 

Algunes de les pacients oncològiques assistents ja coneixien Cava Bertha perquè van assistir a una jornada de verema el setembre del 2023. És el cas de Gemma, al setembre estava fent quimioteràpia i ara està fent radioteràpia. Gemma detsca que “aquelles 4 hores que vam estar juntes vaig sentir que no estava malalta, que era una persona normal, que estàvem gaudint i em vaig emocionar”. Segueix dient que “va ser meravellós que algú pensés en nosaltres” en referència al projecte de Gemma Flaqué.

El sommelier i director dels Premis Vinari, Ramon Roset, també ha assistit a l’aperitiu solidari. Roset assegura que jornades com aquesta demostren que “el vi és aliment i que begut amb moderació, pot ajudar a la salut perquè és una excusa per ajudar aquestes autores” alhora que demana “ més iniciatives com aquesta”.

 

Sobre Cava Bertha

Cava Bertha és un celler familiar del Penedès que elabora vins tranquils i caves. Està envoltat de vinyes amb vistes a la muntanya de Montserrat. Van ser dels primers en obrir un wine bar al Penedès, un espai que omplen tots els caps de setmana. Els seus caves han aconseguit importants guardons. 

 

Sobre “Autora”

El vi ‘Autora’ neix el 2021 amb un doble objectiu: ajudar en la investigació contra el càncer i també millorar la qualitat de vida dels pacients oncològics. És un vi de xarel·lo vermell, una varietat històrica al Penedès. De cada anyada, se’n fan unes 2.700 ampolles. Mira l'entrevista a Gemma Flaqué.