Visita a Cal Blay Orígens, restaurant de Sant Sadurní d’Anoia, amb menús, carta i àmplia selecció de vins i escumosos, on fer enoturisme al Penedès.
Cal Blay Orígens és un restaurant ideal per gaudir de la gastronomia del Penedès a taula. La cuina reivindica l'origen de la família Carda Torné, amb una llarga tradició de servei des del 1974. La passió per a la cuina d'arrels, els plats de xup-xup, i els productes de proximitat es nota tant als menús, com a la carta. Cal Blay Orígens té una impressionant carta de vins i escumosos del territori, especialment de Sant Sadurní. Cal Blay Orígens està en un antic celler modernista de principis del segle XX , amb sostres de ferro forjat i volta catalana, amb espais diàfans, i sales privades on celebrar esdeveniments per entre 12 i 50 persones.
De dijous a dilluns, de 13:00 a 16:00 h.
Dimarts i dimecres tancat.
IDIOMES
Català, castellà i anglès
RESERVA PRÈVIA
TRANSPORT PÚBLIC
Com fer enoturisme al Penedès en transport públic?
Des de Barcelona en tren i autobús o taxi. 1:00h.
Línia 4 de Rodalies Renfe R4.
Des de l'estació de Barcelona-Sants en sentit Martorell, fer parada a Sant Sadurní d'Anoia Renfe, i caminar uns minuts fins el restaurant.
TRANSPORT PRIVAT
Des de Barcelona, uns 45 minuts
Des de Vilafranca, uns 20 minuts.
Des de Sitges, uns 30 minuts
Aparcament públic a l'entrada amb capacitat per a més de 20 vehicles.
Tens ganes de fer enoturisme al Penedès? És una zona vinícola, on gaudir dels atractius del turisme. Consulta les recomanacions d'ENOTURISTA per preparar una escapada d'enoturisme al Penedès. Revisa les millors experiències. Abans de fer una visita enoturística al Penedès, mira els cellers, restaurants, allotjaments, bars de vins, botigues de vins i espais culturals que et recomanem.
RECOMANAT
la cuina de cal blay orígens
Una de les coses que més ens ha agradat de Cal Blay Orígens és que la seva cuina és viva, i s'adapta als productes de temporada, i les receptes d'arrels, que porten més de 30 anys cuinant en una història d'èxit. Bona part dels aliments que serveixen són molt pròxims: verdures, hortalisses, ous, aviram, carns, i lògicament els seus vins i caves. El seu és un menjar de qualitat, amb bona relació qualitat-preu. I especialment, un servei atent i curós, que et fa sentir com a casa.
MENÚs DE 2024 ACTUALITZATS
El restaurant Cal Blay Orígens ofereix diferents menús, exclusius pels dies laborables. Consulta els menús setmanals de Cal Blay Orígens. Tots els menús inclouen begudes (aigua, copa de vi o cava) i pa del forn de Ca l'Arseni, postres i cafè gourmand.
El preu dels menús és de 32.00 € per persona.
CARTA DE 2024 ACTUALITZADA
La carta de Cal Blay Orígens és extensa i variada. Hem tastat els tendríssims pèsols llàgrima amb botifarra i cansalada; els canelons de Gall del Penedès amb bolets de temporada a la crema i suc de rostit; el fricandó de vedella cuinat a foc lent; i unes sorprenents Gambes doble vida, que primer mengem com a marisc de qualitat i després amb el suquet dels caps amb patates i ous ferrats saltejats. Un festival gastronòmic.
CARTA DE VINS I ESCUMOSOS
Els amants dels vins i els escumosos trobaran la carta de vins de Cal Blay Orígens fabulosa. A les més de 150 referències hi ha una extensa carta amb més de 60 escumosos, des de caves, escumosos Corpinnat o de la Conca del riu Anoia, separats per temps de criança. És impossible no trobar els grans escumosos de Sant Sadurní i del Penedès. Pel que fa als vins hi ha més de 80 referències, entre blancs DO Penedès, rosats, i negres, amb alguns vins naturals, màgnums, o edicions limitades.
BOTIGA DE VINS I ESCUMOSOS
Una altra de les sorpreses és que tots els vins i caves de la carta es poden comprar per degustar a casa, als preus del restaurant. Cal Blay Orígens disposa d'un magnífic aparador, situat al vestíbul del restaurant, on observar els caves als prestatges, i els vins en una sala especial on es conserven a bona temperatura. Amb l'ajuda d'en Miquel, el sommelier, podeu escollir les millors referències per seguir fent una copa un cop sortiu del restaurant. Un altre avantatge del bon servei i atenció.
ESPAIS PRIVATS I ESDEVENIMENTS
El restaurant Cal Blay Orígens és ideal també per celebracions privades, i esdeveniments. Hi ha quatre espais diferenciats:
A Cal Blay Orígens també hi ha el showroom permanent de serveis per a casaments i empreses de la línia d'esdeveniments del Grup Cal Blay, que integra diferents serveis per a la restauració i el catering.
HISTÒRIA DE CAL BLAY ORIGENS
Orígens recorda els inicis de Pere Carda i Maria Torné, que van començar el 1974 a l'Ateneu de Sant Sadurní. Després, el 1982, van fundar el restaurant Cal Blay en honor al nom del pare d'en Pere, l'avi Blay. Amb els seus quatre fills (Blai, Santi, Jordi i Anna) van obrir una línia de serveis de catering a partir del 2000. A partir del 2006 traslladen la seva activitat en un espai de més de 600 metres quadrats i converteixen aquest restaurant en Cal Blay Vint-i-Cinc. El 2022 reneix com a Cal Blay Orígens, un espai ideal per fer enoturisme al Penedès.