Clos Montblanc

Un celler modern i per a tots els públics
Conca de Barberà DO Conca de Barberà

El celler Clos Montblanc és un dels que té més visió internacional, combinant les varietats del país (Garnatxa, Macabeu, Xarel·lo, Parellada, Trepat) amb altres de forànies ben adaptades al clima de la Conca (Cabernet, Sauvignon Blanc, Merlot). Els seus vins i caves estan elaborats amb comunió entre el territori i el món. Els seus enòlegs han treballat a França, Xile o Austràlia. El celler és dels més antics de la zona: es va fundar el 1988, de la mà de la família Carbonell Figueras. Integrats dins de la Ruta del Císter, el celler posa en valor estar a mig camí entre dos dels monuments històrics més emblemàtics de la comarca: l'Abadia de Poblet i la ciutat emmurallada de Montblanc.


Judith
Judith
Tenen un tipus de visita, que dura uns 90 minuts i l' adapten als interessos dels clients. Es comença a la vinya que està just davant de l'edifici principal i allà es repassa la història del vi a la Conca, que es remunta al segle XII i als monjos de l'ordre del Císter. Dins del celler, es passa per la sala de vinificació i es segueix per la de barriques, el lloc més instagràmic: són 1.200 botes de roure. El tast, en una sala amb vistes a la vinya, és de quatre vins, dos blanc i dos negres.
Image

David
David
És una visita senzilla, que agrada. És un dels casos on la principal publicitat és el boca-orella entre els visitants. El preu és econòmic si es té en compte la durada, el recorregut i la xifra de vins que es tasten. Les explicacions són molt transparents i només son tècniques quan els visitants ho demanen. Sino, l'objectiu és que el visitant entengui que fer vi és un procés llarg i complex, però sense entrar en masses detalls. Un punt a favor és que fan visites adaptades com un tast amb sopar fred per un grup que ho demana.
ImageDADES PRÀCTIQUES
S'hi fan visites tots els dies de la setmana. Només tanquen alguns festius assenyalats  com el dia de Nadal. Els caps de setmana es fan 2 torns al matí, el primer a les 10.30h i el segon a les 12h. Els dies laborables també se'n fan a les tardes. Sempre demanen que se'ls avisi amb antel·lació i el preu és de 5€ per persona.
Image

Adreça
Ctra. Montblanc-Barberà T-242 s/n
43422 Barberà de la Conca

Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials