Alella Vinícola

La catedral del vi d'Alella
Maresme DO Alella

Alella Vinícola té una proposta d'enoturisme molt complerta, a només 20 minuts de Barcelona. Podeu gaudir d'un paisatge de vinya fabulós, tastar vins singulars, descobrir un autèntic celler modernista i dinar al restaurant. L'única 'catedral del vi' de la DO Alella es va aixecar el 1906 i va ser construïda per un deixeble d'Antoni Gaudí, Jeroni Martorell. La cooperativa i casa dels famosos vins "Marfil Alella" és ara una empresa moderna, que combina tradició, amb la marca capdavantera que els ha donat nom, i de modernitat, amb la tasca de recuperar vins a l'antiga, plantar noves vinyes i fer projectes múltiples, que van des dels vins dolços fins al vermut Barbarosso.
Image


Judith
Judith
La feina dels germans Xavi i Samuel Garcia és inspiradora. El tàndem ha sabut modernitzar una marca clàssica com "Marfil", renovar els vins amb la línia "Ivori"i ampliar noves fronteres amb el cultiu de varietats recuperades de l'oblit. El 2017 van començar a embotellar una varietat tan estranya que encara no té nom, segons les institucions europees. És un vi poderós i personal, que s'embotella en una edició molt limitada i que porta per nom "La Vinya Vella".
Image

David
David
Una de les coses que més m'agrada d'Alella Vinícola és que tenen restaurant propi. Oblideu d'haver de fer una reserva en un altre lloc. La cuina són plats tradicionals, amb especialitats a la brasa, amb menús per grups i calçotades, amb els vins de la casa. Si teniu poc temps, fer una parada i fonda per tastar els vins del celler. Però si aneu bé de temps, us recomanem fer la visita amb passeig a la vinya. Unes vinyes precioses, amagades a la vall de Rials.
ImageDADES PRÀCTIQUES
Alella Vinícola recomana fer sempre que es pugui una reserva prèvia. Els dilluns estan tancats, però poden obrir si és un grup gran. Per 15€ podeu gaudir de la visita clàssica, amb un tast de tres vins. Nosaltres us recomanem que feu la del passeig per les vinyes. Tot i que la visita més divertida és un "Joc de Vins", una competició per grups en què podeu decidir elaborar el vostre propi vi i emportar-vos-el a casa. Cal un grup a partir de 12 persones, on cadascú paga al voltant de 30€. Si hi aneu amb nens, es poden emportar el seu propi most.
Image

 

Adreça
c/ Àngel Guimerà , 62
08328 Alella

Vins de Alella Vinícola
Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials