Celler Can Roda

Una casa senyorial a Santa Maria de Martorelles
Vallès Oriental Alella

Can Roda és una casa senyorial, construïda a mitjans del s.XIX al bell mig de la Serralada de Marina, a Santa Maria de Martorelles. És una construcció fabulosa, rodejada de vinyes, jardins i boscos, que funciona com a celler des del 2010. Havia estat construïda per la família Bonaplata, propietaris d'El Vapor de Barcelona, la primera fàbrica de l'Estat que va introduir la màquina de vapor. A Can Roda s'hi fan visites per observar de prop la finca, que té unes set hectàrees de vinya, amb predomini de Pansa Blanca, la varietat més autòctona de la DO Alella. El celler elabora escumosos, vins blancs, rosats i negres, dolços i fins i tot vins d'aperitius, fets a base de Pansa Blanca.
 
Judith
Judith
Can Roda és una masia modernista conservada amb un bon gust excel·lent. De fora recorda un hotel amb encant més que no un celler. Can Roda és un lloc per on ve de gust passejar, deixar les criatures que s’esbravin, notar l’encant de la vinya emboscada. Sap greu no haver portat un curriculum vitae per si mai busquen un masover. Al costat de la casa hi ha un celler, amb un pou, cignes, una font amb tortugues i una plana de gespa que convida a fer la migdiada. Està adadptada per romàntics, famílies amb nens, grups i fins i tot estan preparats per acollir turisme de congressos, amb sales de reunions o àpats ben adaptades per fer-ho convits. 

David
David
Can Roda és un infart pels instagramers. Cada racó té un batec de Polaroid. Això és perquè la seva mestressa, Pepi Milà, l'ha conservada com si el temps no hi hagués passat. Per no passar, no passa, ni la pols. La cuina està en perfecte estat de revista. Hi ha una llar de foc i una olla posades com si els nostres besavis es disposessin a cruspir-se un plat d'escudella calent. El celler és tal com era, amb les botes intactes. Hi ha una part de museu, de passat i un celler de futur, que es combinen bé: s'entenen. A Can Roda, el passat enraona amb el futur.DADES PRÀCTIQUES
Per gaudir al màxim de Can Roda és millor fer una reserva prèvia. Al Mas hi fan visites a mida dels enoturistes, amb tast de vins i passeig per la història. Però a més també hi fan el que anomenen "Maridatges singulars", amb tastos de vins amb algun concert, obra de teatre, espectacle. Resulta deliciós tastar els vins, potser acompanyat d'algun platet o una delicatessen, mentre es va fent fosc, asseguts a la gespa de la masia.

Adreça
BV-5006 s/n
08106 Santa Maria de Martorelles

Comparteix aquest celler a les teves xarxes socials