La Primavera del Cava 2024: activitats, programa i entrades

02 Abril 2024
La Primavera del Cava 2024: activitats, programa i entrades

La Primavera del Cava se celebra del 4 al 26 de maig de 2024. Consulta el programa d’activitats d’enoturisme i gastronomia, i compra les entrades. ENOTURISTA et descobreix les millors activitats.

la primavera del cava

La Primavera del Cava és un festival d'enoturisme per gaudir del mes de maig a les vinyes. El 2024 té lloc del 4 al 26 de maig. Els cellers participants han programat 16 activitats d'enoturisme els caps de setmana. Són unes jornades organitzades per la patronal AECava, l'Asssociació d'Elaboradors de Cava, que cada any reuneixen centenars de persones interessades a conjugar cava, primavera, enoturisme i gastronomia.  Les seves activitats estan pensades per a tots els públics, a l’aire lliure i amb aforaments reduïts.

ENTRADES de la PRIMAVERA DEL CAVA

Les places per a La primavera del Cava són limitades. Pots reservar la teva a laprimaveradelcava.com!

QUANTS CELLERS HI PARTICIPEN?

En total són 16 cellers elaboradors de Cava de l’Alt Penedès, l’Alt Camp, Alella i la Conca de Barberà. Entre les propostes de La Primavera del Cava hi ha excursions, meditació entre vinyes, ioga a l’aire lliure, concerts, tallers de cuina, maridatges de caves amb formatges, nordic walking per camins, dinars de pagès, o brunchs a la natura, entre d'altres. Totes les idees són singulars i genuïnes, creades especialment per a La Primavera del Cava. Per tant, són irrepetibles. 

ACTIVITATS PRIMAVERA DEL CAVA

ImageCeller Kripta - Cava & Metropolitan Union en concert

Gaudeix d’un concert en directe a les caves Celler Kripta. Maridaran els seus productes amb quatre veus a capella a l’estil barbershop de l’època. Sabies que a la darrera meitat del segle XIX, les barberies es feien servir sovint com a centre social? Sobretot, els quartets de barbershop estaven formats per afroamericans que cantaven pels clients mentre esperaven el seu torn. La música captivadora de Metropolitan Union és sorprenent. El 2023, aquest grup van aconseguir la medalla d’or al festival “En Harmonia”. Són campions d’Espanya en la seva modalitat.

Dissabte 4 maig, 20:00h.

25€

 

Rovellats - Visita i tast de sensacions amb brunch a la vinya

La primavera és una de les estacions més especials i sorprenents de l’any. L’entorn es transforma i s’omple de brillantor i colors ben diferents del fred de l’hivern. L’activitat  comença amb la visita al celler centenari, on observar de prop la masia Rovellats, original del segle XV i la capella familiar, situada al jardí modernista. Després, sota terra, dins de les caves es farà un tast sensorial dirigit pels sommeliers del celler, que jugaran a posar a prova els sentits. Seràs capaç d’esbrinar quin tipus de vi o cava estàs tastant? Has vist mai un degollament en directe? A la cava radial de Rovellats, ubicada a 12 metres sota terra, degollaran una ampolla de cava Reserva i la podràs tastar! La visita conclou amb una passejada a la vinya on faràs un bon esmorzar-brunch amb la possibilitat de tastar els caves de llargues criances del celler.

Dissabte 11 maig, 11:00h.

49€

 

Capità Vidal - Caminada entre vinyes amb gran aperitiu i tast de Cava

El celler Capità Vidal et convida a estirar les cames entre ceps. Faràs un recorregut circular de 5,5 quilòmetres, i només 35 metres de desnivell: fàcil i per a tots els públics. És un recorregut agradable. Mentre camines, t’explicaran curiositats del cultiu de les vinyes. En arribar al celler visitaràs la cava soterrània i t’explicaran el procés d’elaboració del cava. Després prendràs un aperitiu, i tastaràs un cava de guarda (jove) i un cava de Guarda Superior Reserva.

Dissabte 11 maig, 11:00h

18€ (adults) / 11€ (nens de 4 a 12 anys) / gratuït (nens de 0 a 3 anys)

ImageGiró Ribot - CavaCursa 2024, caminada i cursa en un entorn privilegiat

La Cavacursa és una proposta lúdica i esportiva per recórrer 10 quilòmetres entre vinyes a Santa Fe del Penedès. La Cavacursa es pot fer a peu, o corrent. El celler Giró Ribot ja porta vuit edicions. A partir de les 16:00 els participants comencen a recollir els dorsals i es preparen. Els de la caminada de 8 quilòmetre surten els primers, a les 17:30h. A partir de les 18:00h els de la cursa. En acabar tots els participants rebreu un obsequi, una copa de cava de regal i un entrepà de botifarra a la brasa. Seguidament, es farà un sorteig de premis entre tots els participants de la caminada i de la cursa, com ara ampolles de cava, nits d’hotel, sopars… i moltes sorpreses més!

Dissabte 11 de maig, 16:00h

Preus: 18€ per corredors i caminants. 

10€ pels acompanyants que no volen corre o caminar, però volen gaudir de la botifarrada i del cava.

 

Masia Torreblanca - Capvespre musical a Masia Torreblanca

Masia Torreblanca és un petit celler del Penedès, ubicat en una masia del segle XV, que elabora vins i caves de qualitat. La finca està concebuda com un château francès, amb les vinyes rodejant la masia. A les 18:00h. estàs convocat, i et faran una petita visita a la masia Torreblanca. En acabar, comença la tarda musical amb Laura Murillo. Al final del concert veuràs la posta de sol entre les vinyes des del balcó de la terrassa. El preu inclou la visita a la masia, el concert i una copa de cava. Tot i que si tens més ganes, durant el concert, tindràs a la teva disposició copes i petits aperitius (no inclosos en el preu). 

Dissabte 11 maig, 18:00h

Preu: 18€ (Inclou: Visita a la Masia, concert i una copa de cava)

 

Canals & Munné - Esmorzar de Pagès + Plogging + Maridatge Formatges

Gaudeix d’una visita enogastronòmica (o n’hauríem de dir ‘cavagastronòmica’) inesborrable a Canals & Munné. T’esperen a la cava Nova de Canals & Munné, on gaudiràs d’un esmorzar de pagès entre vinyes! Botifarra, seques, pa amb tomàquet, allioli, cava i most per als més petits. Tot seguit faràs una passejada per les vinyes properes al celler, on practicar el plogging (caminar i recollir brosses per equips). Durant el recorregut, els seus viticultors t’explicaran els secrets de la viticultura ecològica i regenerativa. O la importància de la flora i la fauna de l’entorn. Per acabar, remataràs la jornada amb un maridatge de cinc formatges catalans de l’obrador Xerigots amb cinc Vins i Caves Canals & Munné.

Diumenge 12 maig, 10:30h.

Preus: 35€ (adults) / 17€ (nens de 4 a 12 anys) / gratuït (nens de 0 a 3 anys)

 

ENTRADES DE LA PRIMAVERA DEL CAVA

Les places per a La primavera del Cava són limitades. Pots reservar la teva a laprimaveradelcava.com!

Image

Celler Carles Andreu - Gustos que perduren: Caves i formatges de llarga maduració

A la casa pairal de Cal Celdoni, bressol del celler Carles Andreu, t’espera una experiència gastronòmica inoblidable: “Gustos que perduren”. Degusta caves de Guarda Superior Reserva i Gran Reserva amb formatges de llarga maduració seleccionats per Artefor especialment pel maridatge. Artefor és un centre investigació que dóna suport tècnic a formatgeries i assessora en la creació de nous formatges, amb experiència com a pastors, formatgers i afinadors, que et guiaran durant el tast  Descobreix els secrets dels gustos i gaudeix d’un viatge pels sentits en un entorn únic i ple d’història. Finalitzada l’activitat, a partir de les 12:00h, s’oferirà una visita al celler.

Diumenge 12 maig, 10:30h

36€

Joan Segura Pujadas - Primavera enogastronòmica entre vinyes

El celler Joan Segura Pujadas de Torrelavit et prioposa una caminada entre vines. A l’arribar visitaràs el celler i la casa familiar, on descobriràs la seva història, l’herència d’un desig, i l’evolució del Penedès vitivinícola… Marida una tapa del xef local Eric Soldevil amb un dels seus caves per agafar forces abans d’endinsar-te tranquil·lament en un mar de vinyes. Continua l’experiència amb un recorregut a peu a la Barraca d’en Fages (amb alguna sorpresa enogastronòmica més) fins arribar a la destinació! El camí a peu té uns 3 quilòmetres i uns 100m de desnivell.  Allà t’espera un dinar maridat. La tornada al celler pot ser caminant de nou, o amb vehicle tot terreny, o furgoneta. Podràs  gaudir de les postres amb un dels seus productes més especials!

Diumenge 12 maig, 10:30h.

45€ (adults) / 30€ (nens de 4 a 12 anys) / gratuït (nens de 0 a 3 anys)

Oliver Viticultors - Tast Enogastronòmic itinerant amb Caram Caram

Viu per primera vegada la història d’Oliver Viticultors amb una copa en mà, seguint un recorregut per les vinyes i el celler, tastant i degustant els caves amb quatre maridatges singulars amb la parella d’especialistes en maridatges de productes locals Caram Caram. Tastaràs en espais especials, descobriràs productes gastronòmics artesanals i degustaràs la varietat estrella del celler d’una forma inèdita fins ara! Una forma dinàmica i diferent per descobrirun celler en un matí de primavera.

Dissabte 18 maig, 11:00h.

30€

ImageVilarnau - Esmorzar de pagès, visita i tast de 10 xocolates

Caves Vilarnau et convida a una experiència gastronòmica divertida. Gaudeix d’un esmorzar de pagès, amb una visita a les caves, i un tast comentat de 10 Xocolates de l’obrador Simón Coll. Des de les 10 del matí fins a les dues del migdia  viuràs un viatge sensorial. Després d’esmorzar botifarra a la brasa, patates al caliu, carxofes i crema catalana, exploraràs Vilarnau per descobrir els secrets de l’elaboració de vins i caves. Tastaràs 10 xocolates, amb 9 productes especials, entre els quals trobarem quatre caves, dos licors i un cafè, per posar el toc final a aquesta experiència. 

Diumenge 19 maig, 10:00h

35€

Alta Alella - Alta Gastronomia amb vistes al mediterrani

Alta Alella, al Maresme, et propopsa un viatge directe al paladar. Catalunya és un dels indrets del món amb més restaurants d’alt nivell. Alguns establiments, com el Celler de Can Roca, han reescrit la historia de la cuina contemporània. Evarist March, qui representa el restaurant amb el projecte Terra Animada, explica la seva cuina a través de la connexió amb el territori, el paisatge i els ingredients d’origen natural. A la sortida faràs un recorregut per connectar les plantes silvestres d’Alta Alella i descobrir la relació amb els plats i begudes més simbòliques de l’alta gastronomia. Una passejada fresca, diferent, animada, provocadora i contemporània on acabaràs amb un tast de quatre vins i caves amb vistes al Mediterrani.

Dissabte 18 maig, 11:00h

38€

Castell d’Or - Rhythm & Cava

Amb l’arribada de la primavera Castell d’Or et proposa gaudir de la gastronomia, els seus  caves, i la música de Pepper and Soul. Un duet acústic d’estil pop i soul amb  un repertori sofisticat i de qualitat, que homenatja estrelles com Amy Whinehouse, Miley Cirus o Madonna, entre d’altres artistes. Amb la música, gaudiràs d’un tast de caves de Castell d’Or, acompanyat d’un aperitiu amb productes de proximitat. 

Diumenge 19 maig, 12:00h

20€

Image

Covides - Nordic Walking i brunch entre vinyes

T’agrada caminar? T’agradaria fer-ho entre vinyes? A Covides han preparat una activitat per grans i petits: marxa nòrdica, pilat walk, vinyes i un brunch maridat amb els seus vins i caves ecològics. Per als menuts s’ofereix most ecològic sense alcohol. L’activitat inclou la visita al celler on coneixeràs una mica més sobre Covides, el prkmer celler cooperatiu de Catalunya.

Dissabte 25 maig, 9:30h

52€ (adults). 25€ (nens de 4 a 14 anys). Gratuït (De 0 a 3 anys)

Bodegues Sumarroca - La botifarrada de primavera a Sumarroca

Arriba la primavera i a Sumarroca t’espera l’espectacle de la floració. El bon temps anima a sortir i gaudir dels menjars a l’aire lliure, el cava i la música. La tradició dels bons embotits i llonganisses ha estat present sempre al nostre territori i Sumarroca us en vol fer particeps. La cansaladeria Mitjans de Moja, prepararà botifarres i cansalada per celebrar la primavera. Primer hi haurà una copa de cava de benvinguda, i una visita a la cava vella. A continuació gaudiràs d’un un tast d’olis d’elaboració pròpia, que conduirà el mestre d’almazara Albert Hinojosa. Tot seguit faràs un tast de dos caves. Per arrodonir el matí, gaudiràs d’una botifarrada, acompanyada de pa de pagès de la zona, mongetes i cava. Tot en un ambient festiu.

Dissabte 25 maig, 10:30h

34€

Jovani Vins - Mercat de primavera: Gastronomia, Caves, Vins, Música

A la terrassa de Jovani Vins, i amb vistes espectaculars es muntarà una fira de paradetes amb platets gastronòmics i Cava Jovani Hi haurà diferents tipus de menjar: paella, formatges, o amanides. Tastaràs els Caves Jovani i els Vins Origami Wines, amb aigua i diferents begudes sense alcohol. Durant l’activitat es presentarà la nova imatge del cava Amor Flower by Jovani, d’una manera molt especial. També hi haurà música, flors i un ambient primaveral amb les vinyes verdes de fons. 

Dissabte 25 maig, 12:00h.

38,50€

Caves Bolet - Maridatge amb caves de Guarda Superior

A Caves Bolet et proposen visitar el celler, la cava i l’espai de museu amb eines antigues de la família Bolet, en una masia original de 1619. De camí a la cava visitaràs la vinya més jove del celler, on faràs una petita introducció en les diferències físiques palpables en els pàmpols de les varietats de raïm. Finalment, faràs una degustació dels caves Bolet de Guarda Superior, maridant-los amb llesquetes de pa amb tomàquet amb botifarra blanca Mallart, formatge de quilòmetre zero, cullereta de bolets amb botifarra negra Mallart i daus de truita de patata i ceba. 

Diumenge 26 maig, 11:00h

25€

ENTRADES DE LA PRIMAVERA DEL CAVA

Les places per a La primavera del Cava són limitades. Pots reservar la teva a laprimaveradelcava.com!

QUINS CELLERS HI PARTICIPEN?

Alta Alella, Canals & Munné, Capità Vidal, Castell d’Or, Caves Bolet, Celler Carles Andreu, Celler Kripta, Covides, Giró Ribot, Joan Segura Pujadas, Jovani Vins, Masia Torreblanca, Oliver Viticultors, Rovellats, Sumarroca i Vilarnau.

Un article escrit amb la col·laboració de la patronal AECava, Associació d'Elaboradors de Cava.