2016

Tempus

Negre Terra Alta
13,50€ aprox.
Reflexiu
Celler
Altavins Viticultors
Un slow-wine de la Terra Alta
El Tempus flirteja amb el temps. És un vi que s'elabora amb raïm de ceps antics, marcats per un compàs diferent: la pau que van plantar els avantpassats, que ara donen el fruit en un vi reflexiu. El Tempus ha madurat en botes de roure, 12 mesos, i després un altre any en ampolla, perquè s'acabi d'acoblar. Per això és un vi per prendre'l a poc a poc, sense rellotges
Judith
Judith
M'agrada pensar en el Tempus com un 'slow-wine', de mateixa manera que hi ha un slow-food o una slow-life. Prenen-nos el vi amb calma, com si cada dia fos diumenge i estéssim asseguts a la taula amb un plat de cullera, amb guisats, amb carns socarrades a foc lent. Deixem que el vi passi sense córrer, reflexiu i calmós.

David
David
El Tempus està elaborat amb Garnatxa negra i té un pessic de Syrah i de Samsó. Són ceps antics de la Terra Alta, que el celler Altavins aprofita com record antic d'un passat difícil. Ara que el present és més lluminós tastareu un vi de manteta, de llar de foc. Durant sis mesos hem portat màniga curta, però finalment podem tastar vins de tardor.



Color
Negre pensarós
Aroma
Fruita negra, tocs de vainilla i torrats
Gust
Bascula entre la frescor i la calidesa: elegant i complex
Envelliment
Criança
Temps de criança
12 mesos en botes de roure i un any en ampolla
Combinació
Plats de cullera
Raïm
Garnatxa negra, Syrah i Samsó
Viticultura
Ecològica
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials