2018

125

Negre Tarragona
Menys de 15€
Punkie
Celler
Sanromà
Un negre a contracorrent
Al celler Sanromà li agrada nedar a contracorrent. No és revolucionari perquè sí, sinó perquè no segueix les convencions. Els Sanromà fa quatre generacions que treballen la terra a Vila-rodona i aquesta última generació, amb Eduard Sanromà al capdavant, han començat a elaborar vins. El resultat són vins elèctrics, amb una acidesa alta, que són el reflex de la terra i el vent de Vila-rodona: sóls amb molta pedra i calç amb una gran influència del mar, que s'engolfa a la Serra del Montmell.
Judith
Judith
El 125 és un vi monovarietal d'Ull de llebre. És un negre golós, que es pot prendre sol gràcies a la seva frescor, però que és un gran acompanyant de menjars de brasa. El celler porta les varietats ancestrals al límit. Els ceps plantats pels avis i conreats pels pares guanyen amb l'atreviment dels nets, que són els primers elaboradors de vins en quatre generacions. El 125 ha estat guardonat com el millor vi negre amb criança de la DO Tarragona el 2019.

David
David
Per què es diu 125? Perquè el primer any en van sortir 125 litres d'un vi experimental. Amb els (pocs) anys del celler s'ha anat perfeccionant la fòrmula fins a elaborar vins molt reconeguts i amb una llarga trajectòria si continua treballant igual: esforç, constància i modèstia. A contracorrent, perquè els seus vins són una imatge de l'Alt Camp que mai s'havia mostrat.Color
Roig esclarissat
Aroma
Fruites vermelles
Gust
Elèctric. Acidesa alta d'entrada. Catifa de fruita que calma la set
Envelliment
Jove
Temps de criança
5 mesos en botes de roure francès i americà
Combinació
Ceballots, carns a la brasa, pa de coca amb embotits
Raïm
Ull de llebre
Viticultura
Ecològica
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials