2014

Foranell de Quim Batlle

Blanc Alella
13€
Gran Reserva
Celler
Quim Batlle
Un blanc per trencar tòpics
El Foranell és un vi blanc per pulveritzar tot allò que creiem que sabem sobre el vi blanc. És un vi absolutament atípic, especial i d'una tipicitat d'Alella majúscula. Tota la vida ens havien dit que els vins blancs soler ser joves. Doncs el Foranell 2014, del celler Quim Batlle, és una Garnatxa Blanca amb 5 anys de criança! És un vi intens, musculat, voluminós.  
Judith
Judith
Us heu fixat que a l'etiqueta hi han lligat un cordill? Doncs el posen a mà! En aquest celler hi ha una voluntat d'artesania que es nota fins i tot en l'ampolla. El raïm es cull a mà i tot es treballa sense màquines. Així, quan tasteu un vi artesanal, ecològic i de petita producció, entengueu el valor que té.

David
David
Quim Batlle va decidir el nom del vi per casualitat. Un dia, remenant un diccionari, hi va trobar la paraula "Foranell", que vol dir "el vent que bufa de mar cap a terra". La DO Alella està a prop del mar, però no és plana. Aquesta vinya creix a 300 metres per sobre el nivell del mar. I està bressolada pel vent. Són vinyes petites, rodejades de boscos.Color
Groc amb reflex daurat molt intens
Aroma
Fruita blanca amb fonoll i camamilla
Gust
Omple tots els racons: equiol·librat i persistent
Envelliment
Gran Reserva
Temps de criança
Fermentat en acer inoxidable i 5 anys en ampolla
Combinació
Carns a la brasa amb verdures, estofats de peix i carn, foies i formatges
Raïm
Garnatxa blanca
Viticultura
Ecològica
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials