Heretat Mascorrubí

Aixart

Blanc DO Catalunya
13,43 €

COM ÉS AQUEST VI?

El vi blanc Aixart, del celler Heretat Mascorrubí 1297, del Pla de Manlleu, Aiguamúrcia (Alt Camp) pertany a la DO Catalunya. Presenta un color groc assoleïat. Al nas té aromes de prèssecs, fruits secs i mel. En boca, és sedós, ampli i enegètic. El projecte d'Heretat Mascorrubí 1297 es proposa cultivar vinyes en altura i potenciar les varietats tradicionals. L'Aixart és una combinació de garnatxa blanca i de montònega (que és el nom que rep la varietat de raïm parellada plantada en alçada). Les vinyes creixen a més de 500 metres sobre el nivell del mar i estan situades al Pla de Manlleu, a Tarragona.

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

L'Aixart és un vi blanc de gust llarg i embolcallant. Una gran combinació per arròs, pasta, peixos i carns blanques. El celler Heretat Mascorrubí 1297, del Pla de Manlleu, a la DO Catalunya, aprofita el clima que hi ha en aquesta zona elevada de l'Alt Camp, perquè els seus vins siguin molt madurs i poc àcids. Això és gràcies al contrast tèrmic entre el dia i la nit, que ajuda a que el fruit maduri perfectament

Les vinyes són al Pla de Manlleu, a Tarragona. No es pot dir que sigui l’Himàlaia, però és de les poques zones de Catalunya on hi ha raïm d’altura. El contrast tèrmic entre el dia i la nit ajuda a que el fruit maduri perfectament. Com si fos una barreta energètica.  

Si sou amants de la muntanya, heu de descobrir els ceps en altura. Aixart, del celler Mascorrubí Heretat 1297, un vi blanc per fer un cim, sense moure’t de casa.
 
Lloc: Pla de Manlleu
DO: DO Catalunya
Raïm: Garnatxa Blanca i Montònega
Criança: Jove
Temps de criança: 3 mesos en barriques de fusta
Heretat Mascorrubí
Altres vins del celler Heretat Mascorrubí
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials