Josep Foraster

Trepat

Negre DO Conca de Barberà
14 €

COM ÉS AQUEST VI?

El Trepat és el vi més clàssic del celler Josep Foraster, elaborat amb la varietat més arrelada de la Conca de Barberà.
Image
TREPAT, VARIETAT AUTÒCTONA DE LA CONCA

El raïm més arrelat a la comarca es diu Trepat. El 98% del Trepat que hi ha plantat al món està a la Conca de Barberà.

VINS NEGRES SUAUS I AMB POC GRAU ALCOHÒLIC

La majoria de vins negres solen tenir graus alcohòlics que van dels 13 als 15 graus (15% vol.). Aquest vi en té 12. És suau, subtil, ideal per àpats lleugers amb una copa.

UNA HAMBURGUESA HEALTHY PER UN VI SUBTIL 

Per acompanyar el Trepat de Josep Foraster hem escollit una burger vegetariana, feta amb tofu i bolets. És un plat lleuger, mediterrani, ideal per acompanyar amb vins suaus i de varietats autòctones
Image
CURIOSITATS DEL TREPAT DE JOSEP FORASTER
 
  • És un vi ecològic, amb certificat del CCPAE, que s'ha elaborat amb la mínima intervenció.
  • El raïm prové de vinyes velles, la majoria de més de 40 anys, plantades als anys 80.
  • Les vinyes estan situades a 450 metres sobre el mar als vessants assoleiats de la Serra de Miramar.
  • El raïm macera en fred i fermenta amb els llevats endògens de la pròpia vinya.

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

COLOR

El Trepat de Josep Foraster té un color baix, amb predomini de rubí i ribets violacis

AROMA

Fruites del bosc, pebre blanc i notes de fruits secsbalsàmics i minerals.

BOCA

Delicat, elegant i ample. Molt expressiu, fresc, amb un gran pes de la fruita, amb tocs minerals.
Image

MARIDATGE

Hem combinat el Trepat de Josep Foraster amb una hamburguesa vegetal, amb pa de brioix, maionesa casolana, enciam, tomàquet i formatge amb un llit de patates parmentier amb parmesà. La subtitlitat de la veggie burger amb el punt dolç del briox marida bé amb un vi suau, elegant i floral.


CURIOSITATS DE LA COMBINACIÓ
 
  • L'hamburguesa vegana (certificada) està feta amb tofu i bolets.
  • El pa de broix li dóna suavitat i untuositat a la combinació.
  • La maionesa casolana s'ha fet amb el mínim oli possible.
  • La combinació del tomàquet (àcid) amb l'enciam dóna textures diferents al plat.
  • El milfulles de patates amb parmesà s'han cuinat al forn, amb el mínim oli possible.
Lloc: Montblanc (Conca de Barberà) Tarragona
DO: DO Conca de Barberà
Raïm: Trepat (100%) de vinyes velles
Criança: Criança
Temps de criança: 7 mesos en bótes de roure francès de 300 i 500 litres
Josep Foraster
Altres vins del celler Josep Foraster
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials