Jean Leon

MS-18

Blanc DO Penedès

COM ÉS AQUEST VI?

El vi blanc MS-18 és un dels vins de la gamma experimentals del celler Jean Leon, un celler situat a Torrelavit, Alt Penedès (Barcelona).

VINS EXPERIMENTALS

L'objectiu dels vins experimentals és mostrar el potencial vitivinícola del Penedès mitjançant l’elaboració de vins monovarietals i de producció limitada procedents de varietats singulars.

MALVASIA DE SITGES

L'edició de 2018 es va dedicar a la Malvasia de Sitges, una varietat històrica originària del sud de Grècia (Monemvasia, que vol dir Malvasia). El raïm va arribar al Garraf a principis del s. XIV gràcies a un almogàver que lluitava sota les ordres de Roger de Flor. Sitges li va cedir el nom, vinculant-la així a la vila, i convertint-la en un valor patrimonial únic

PRODUCCIÓ LIMITADA

El raïm prové de ceps joves cultivats en un sòl argilós i situats a 145 metres d’altitud. La verema és 100% manual. Després d’un premsat suau, es produeix la fermentació alcohòlica en tines d’acer inoxidable. Aquest procés durarà uns 12 dies a temperatura controlada. És un vi molt exclusiu amb una producció molt limitada de només 2.481 ampolles, lacrades i etiquetades a mà. És un vi emparat sota el segell de qualitat de la DO Penedès.

NOTA DE TAST

La Malvasia de Sitges MS-18, del celler Jean Leon, és un vi experimental sorprenent i deliciós. A la copa presenta un color groc brillant, amb ribets daurats verdosos. Al nas té aromes plaents, com fruita blanca, notes de flors i herbes del camí. A la boca és un vi fresc i saborós. Ideal per tastar amb plats de peix, com cloïsses o gambes, propis dels ports de la mediterrània. És un vi gastronòmic, que combina amb plats com ous remenats amb tòfona. És delicada, intensa i amb personalitat pròpia.
Lloc: Torrelavit, Alt Penedès, Barcelona
DO: DO Penedès
Raïm: Malvasia de Sitges 100%
Criança: Jove
Temps de criança: Fermentació alcohòlica en tines d’acer inoxidable durant 12 dies, sota temperatura controlada
Jean Leon
Altres vins del celler Jean Leon
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials