Vinyes Domènech

Bancal del Bosc blanc

Blanc DO Montsant
9,95 €

COM ÉS AQUEST VI?

El Bancal del Bosc blanc és el vi jove més fragant del celler Vinyes Domènech, situat als afores de Capçanes, al Priorat (Tarragona). Els ceps de Vinyes Domènech es troben en un paratge natural, entre la serra de Montalt i la serra de Llaberia. Els seus vins es caracteritzen per crèixer en un entorn privilegiat amb una gran biodiversitat, per estar elaborats amb varietats autòctones pròpies del clima mediterrani i per explotar aquest equil·libri natural en un mosaic d'aromes i gustos botànics, que permeten un maridatge gastronòmica molt versàtil. El Bancal del Bosc blanc és un monovarietal de garnatxa blancavarietat històrica del Priorat. Els ceps es cultiven amb agricultura ecològica certificada pel CCPAE (Consell Català de la Producció Agrària Ecològica) i en conversió. El raïm es verema amb molta cura i es refreda a la càmara. Després es derrapa i es sagna. El vi envelleix cria  cinc mesos amb les seves mares (que són els llevats autòctons en descomposició) perquè li aportin un extra de cos i cremositat. El Bancal del Bosc blanc és un vi emparat sota el segell de qualitat de la DO Montsant.

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

El Bancal del bosc blanc és un vi aromàtic, jove i deliciós. A la copa té un color groc palla. Al nas és molt agradable, amb fruites blanques, com peres o pomes, i herbes del camí, com fonoll. A la boca és fresc, expressiu, emocionant, amb notes de mel i anisats. Té un final equillibrat i rodó, amb un punt salí i una bona acidesa. És un vi polivalent, que combina bé amb amanides prèmium, arrossos, carns blanques.

En aquest vídeo de la secció "3 VINS" definíem el Bancal del bosc blanc com "una garnatxa blanca poderosa, elegant i embolcallant".
 
Lloc: Capçanes (Priorat) Tarragona
DO: DO Montsant
Raïm: 100% Garnatxa Blanca
Criança: Jove
Vinyes Domènech
Altres vins del celler Vinyes Domènech
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials