2015

Puresa. Celler Cooperatiu de Gandesa

Negre Terra Alta
Uns 24€
Temptador
Celler
Cooperativa de Gandesa
Un vi per bufar espelmes
Per què només celebrem coses cada 365 dies? No s’hi val a dir “fa un mes que sortim”? O, la criatura ja té un any, dos mesos i tres dies! Aprofitem les efemèrides. Aquest vi té una excusa immensa. El Celler Cooperatiu de Gandesa compleix 100 anys. Puresa. Un vi negre de carinyena de la Terra Alta. Un vi per bufar espelmes amb alegria.
Judith
Judith
Si no coneixeu la Coope de Gandesa l’heu de buscar al Google. És una de les catedrals del vi més imponents del país, orgull de la Terra Alta. L’ampolla li rendeix un homenatge senzill, però atrevit. L’etiqueta representa l’skyline de l’edifici, concebut per l’arquitecte Cèsar Martinell. I dic concebut perquè dones, homes i nens van construir la catedral amb les mans nues. Això no va d’edificis, només. Va de persones, de col·lectivitat. D’un poble lluitant contra la pobresa, la guerra. I m’encanta l’etiqueta. Una sola paraula. I dues dates. Que n’aprenguin els que fan campanyes electorals.

David
David
És un vi fet amb carinyena de 50 anys. Una de les varietats més de moda. No és fàcil. S’hi nota l’ofici d’un segle. A copes, és una sensual temptació. Puresa, de la Cooperativa de Gandesa. Un maduret interessant. Un vi Georgecloònic. I a partir d’ara, quan penseu no digueu Gandesa, digueu grandesa. Millor si hi vas; si no, es pot comprar en líniaColor
Un vermell concís, de sang. És un vi amb molt de cor.
Aroma
Fruita vermella madura i té un tombant refrescant, com d’After Eight.
Gust
Fresc, especiat i elèctric. Resulta elegant, llarg i persistent. En certa manera és cremós: s’estén per la llengua com una estora de fruita. És gastronòmic.
Envelliment
Criança
Temps de criança
Vuit mesos en botes de roure
Combinació
Clotxa, truita amb suc, fricandó amb bolets
Raïm
Carinyena
Viticultura
Tradicional
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials