Empordàlia

Antima

Negre DO Empordà
13,50 €

COM ÉS AQUEST VI?

Antima és un vi negre de criança del celler cooperatiu Empordàlia, situat a cavall entre Pau i Vilajuïga, a l'Alt Empordà (Girona). L'Antima es considera el vi més emblemàtic del celler, perquè s'elabora dels raïms de les varietats garnatxa negra (o lledoner) i carinyena (o samsó) de les vinyes més velles dels pagesos d'Empordàlia, plantades fa més de 70 anys. El raïm creix en sóls de llicorella, en costers, i es nota l'escassetat d'aigua i la vellesa del raïm en uns tocs minerals i en complexitat del vi. Antima és un vi negre de criança. Després de fermentar per separat les dues varietats de raïm crien un mínim de 12 mesos en bótes de roure, i després el vi encara reposa uns mesos més en ampolla. L'Antima encapçala la gamma de vins ABC (Antima, Balmeta i Coromina), els més exclusius d'Empordàlia, elaborats amb les varietats tradicionals de l'Empordà. Representen la feina històrica del viticultor, els terrers més representatius de la comarca i el clima mediterrani marcat per la influència del sol i la tramuntana.

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

L'Antima, del celler cooperatiu d'Empordàlia, és un vi negre de criança. Presenta un color vermell fosc. Al nas, evoca aromes de fruita vermella i dels propis de l'envelliment en bótes, com vainilla, canyella o cafè. A la boca és un vi fresc, amb el punt elèctric que li dóna una bona acidesa. Té notes de melmelada de fruits negres i fumats. És un vi rotund i poderós. Combinaria bé amb plats elaborats com un llaminera de porc amb salsa de ceps, una mussaka grega o pollastre rostit amb prunes. És un vi que marida bé amb carns vermelles, de caça o formatges envellits
Lloc: Pau i Vilajuïga (Alt Empordà) Girona
DO: DO Empordà
Raïm: Garnatxa negra i carinyena
Criança: Criança
Temps de criança: 12 mesos en bótes de roure i uns mesos criant en ampolla
Empordàlia
Altres vins del celler Empordàlia
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials