Clos Figueras

Font de la Figuera Negre

Negre DOQ Priorat
28,50 €

COM ÉS AQUEST VI?

El Font de la Figuera negre és un dels vins més evocadors del celler Clos Figueras de Gratallops, al cor del Priorat. És un vi negre elaborat amb Garnatxa i Carinyena, aquesta última de ceps molt vells, plantats el 1960, i una petita proporció de Syrah i Cabernet Sauvignon. El raïm prové d'una finca conreada en costers i terrasses, típica del Priorat, que es troba a una altura de 400 metres sobre el nivell del mar. La verema és manual, en caixes de 20 quilos. Un cop al celler es fa una segona selecció del raïm.


RESERVA I D'EDICIÓ LIMITADA

El Font de la Figuera negre és un vi de criança. Cada varietat fermenta en dipòsits d'acer de 2.500 litres, on es fa un bastonejament diari. La maceració dura dues setmanes. Després es fa un premsat suau. El vi envelleix 12 mesos en bótes de roure francés de 500 litres de capacitat. El Font de la Figuera negre té una producció limitada de 7.753 ampolles.

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

El Font de la Figuera negre combina bé amb un assortit d'embotits catalans, una selecció de patès, o amanides mediterrànies. A la copa presenta un color vermell intens, amb alguns ribets violacis. Al nas, evoca records de fruita vermella, amb notes de torrats i fumats, pròpies de la criança en bótes de roure. És fresc, llaminer i elegant, molt persistent en boca.
Lloc: Gratallops, Priorat, Tarragona
DO: DOQ Priorat
Raïm: Garnatxa negra (58%),Carinyena (25 %), Syrah (10%) i Cabernet Sauvignon (7%)
Criança: Criança
Temps de criança: 12 mesos en bótes de roure francès
Clos Figueras
Altres vins del celler Clos Figueras
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials