2018

Garrí. Vins Petxina

Negre Conca de Barberà
Uns 7€
Festiu
Celler
Vins Petxina
Un vi novell per fer una festa
Què, és un divendres? Els divendres són un estat mental. Per això es va inventar el dijous a la nit, la copeta del dimecres, la quedada del dimarts... Si s’ha de muntar un sarau, qualsevol dia de la setmana és bo. I saps què? El calendari et regala una festa. El vi novell ja ha arribat a la ciutat. Visquem aquest esdeveniment! Garrí, el primer vi de la collita 2018, de Vins Petxina. Un vi novell per fer una festa. 
 
Judith
Judith
El raïm es verema al setembre, fermenta a l’octubre i al novembre es converteix en novell. El novell no és exactament un jove. Un vi jove està més refet i podries encadenar una anyada amb una altra. El novell és fruita: no el guardis. Consumeix-lo abans que perdi l’esplendor. El Garrí s’elabora artesanalment, com s’ha fet sempre, i sense sulfits. És una Heidi: de poble, sa, divertit i amb la galta colrada.
 

David
David
És ben bé com l’etiqueta: colorista, afruitat explosiu. És excel·lent, però no hi busqueu ni complexitat ni subtilitat. Tot i això, és excepcional per tres motius:
1. Només es pot consumir una vegada a l’any.
2. Combina amb menjars de porc o ous.
3. Porta una enorme càrrega de festa.
En molts pobles, el novell es rep amb una branca de pi a la porta. “On hi ha ram hi ha mam”. Ara diuen “marca el novell en vermell”.
 Color
Vermell poc pujat. La pell ha estat poc temps en contacte amb el vi
Aroma
L'olor de fruita arriba a tot arreu, com un amic que es perfuma
Gust
Explosiu: fruita fresca, no rasca gens, llaminerot. És una festassa.
Envelliment
Jove
Temps de criança
Novell
Combinació
Rostes de cansalada, ous estrellats, remenat de bolets
Raïm
Syrah
Viticultura
Tradicional
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials