2017

El Fanio. Albet i Noya

Blanc Penedès
Uns 12 €
Antiaging
Celler
Albet i Noya
Un blanc per un sopar íntim i destripat
Has de quedar amb el teu millor amic. Sempre són trobades especials. De fer plans. D’afinar l’agulla de la brúixola. De buidar el pap. És una conversa franca, natural. De criticar tanta gent que després allò sembla Sleepy Hollow. Per què no portes un vi que exploti aquests bons moments? El Fanio, del celler Albet i Noya, al Penedès.
Judith
Judith
Aquest vi té una història fabulosa. Sabeu per què es diu El Fanio? Per un home: Epifanio Sardà. La seva era una vinya antiga, amb ceps molt vells, plantats en vas, allà on no arriben els tractors. És una vinya de les muntanyes d’Ordal. Fresca, ventilada, i amb murs de pedra seca, forts, durs, sense ciment, com els que aneu construint les amistats.

David
David
El xarel·lo és per xalar. Potser ja ho sabies, però és la varietat, que dona més antiaging als vins. I no és una mica el que fan les converses amb els amics?   L’etiqueta ja revela que és un vi albetinòyic. És el celler ecològic més antic de Catalunya. L’etiqueta és un detall de la pintura mural que hi ha a l’escala del celler. Amb aquest blanc, la riquesa i la complexitat del Penedès funcionant com un Super Glue en una trobada destripada amb el teu millor amic o amiga. 



Color
Un groc daurat perquè té criança
Aroma
És intensa i extraordinària. Única. Està fet amb llevats naturals
Gust
Cremós És un vals d'antiguitat i de frescor
Envelliment
Criança
Temps de criança
6 mesos en grans ous de ciment o en botes de fusta d'acàcia
Combinació
Fideus amb cloïsses, mongetes del ganxet i carxofes a la brasa
Raïm
Xarel·lo
Viticultura
Ecològica
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials