Albet i Noya

El Fanio

Blanc DO Penedès
16,00 €

COM ÉS AQUEST VI?

El Fanio és el vi blanc més emblemàtic del celler Albet i Noya. És un vi elaborat amb Xarel·lo, d'una vinya vella de les muntanyes d'Ordal, que ha inspirat una ruta d'enoturisme única.

"LA VINYA MÉS BONICA D'ALBET I NOYA"

Així és com la defineixen al celler. La vinya on neix El Fanio està al capdmunt de la finca de Can Milà de la Roca, en una vinya a mig metre de la roca mare calcària. Durant anys han extret les pedres i han fet parets de pedra seca, ordenant les feixes i els ceps. El resultat és un amfiteatre preciós.

Al celler us ofereixen una de les seves experiències visitant aquesta vinya, amb una ruta autoguiada, seiguint un mapa. Podeu escollir entre el circuit curt (de 3 quilòmetres) o el llarg (de cinc). Són planers i fàcils. Al cim us espera una ampolla (fresca!) de Fanio, copes, i una cistella de pícnic ecològic, amb aliments de proximitat.

REALMENT QUI ERA EL FANIO?

El vi prové d'una vinya de 80 anys (la més antiga del celler) plantada en vas, situada a la part alta de les muntanyes d'Ordal, fresca i ben ventilada. El seu nom prové de l'antic propietari, Epifanio Sardà, que la va traspassar a Albet i Noya.

El Fanio envelleix en ous de ciment i botes d’acàcia. L'objectiu és que el vi respiri l’entorn de garriga, de farigola, de romaní i de resina del pi que l’envolta.

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

El Fanio combina bé amb fideus amb cloïsses, mongetes del ganxet i carxofes a la brasa. També el podeu tastar a la visita La Ruta del Fanio, del celler Albet i Noya, amb un pícnic amb pa amb tomàquet, embotits i formatges de proximitat.

A la copa presenta un color groc daurat, propi de la criança. Al nas és complex, amb aromes intensos i extraordinaris. Fruites blanques, herbes del camí, pi mediterrani, i unes aromes úniques perquè s'ha elaborat amb llevats naturals. A la boca és cremós i fresc, amb rerefons antic.
Lloc: Sant Pau d'Ordal, Subirats, Alt Penedès, Barcelona
DO: DO Penedès
Raïm: Xarel·lo
Criança: Criança
Temps de criança: 6 mesos en grans ous de ciment o en botes de fusta d'acàcia
Albet i Noya
Altres vins del celler Albet i Noya
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials