Les Vinyes del Convent

Paisatges Picassians

Blanc
Brisat
DO Terra Alta
Uns 16,00 €

COM ÉS AQUEST VI?

Paisatges Picassians és un vi blanc del celler Les Vinyes del Convent, d'Horta de Sant Joan, a la Terra Alta.

GARNATXA BLANCA 100%

Aquest vi està elaborat amb la varietat més arrelada a la Terra Alta, la Garnatxa Blanca, on es cultiva un terç de la producció mundial. Les Vinyes del Convent és un dels cellers que més ha treballat per posicionar-la a nivell mundial. El celler és l'únic que hi ha al municipi d'Horta de Sant Joan, al sud de la comarca, exponent de la riquesa de la zona pel cultiu tradicional de vinyes.

PABLO PICASSO I HORTA DE SANT JOAN

Paisatges Picassians és el primer vi de la Terra Alta que ret homenatge a Pablo Picasso. El genial artista va viure a Horta durant dues èpoques diferents de la seva vida, que el van marcar profundament com a pintor. El vi s'ha presentat al Museu Picasso de Barcelona el maig de 2023, coincidint amb l’Any Picasso, quan es compleix mig segle de la mort de l'artista. Una part dels beneficis de la venda de Paisatges Picassians es destinaran a noves exposicions del Centre Picasso d’Horta de Sant Joan.

VI BRISAT DE LA TERRA ALTA

Paisatges Picassians és un vi blanc elaborat amb la varietat autòctona de la Terra Alta, la Garnatxa Blanca. S'elabora amb una tècnica antiga recuperada. Els vins brisats són aquells elaborats amb tots els components sòlids del gra (brisa), com si de negres es tractés, però amb raïm blanc. Enlloc de premsar el raïm per després fermentar el most net, es deixa fermentar el most del raïm blanc amb la pell i les llavors. Amb aquesta pràctica, el most fermenta alhora que macera amb les pells, obtenint totes les seves substàncies, com ara aromes, color o tanins.

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

Paisatges Picassians és un vi de color taronja, amb reflexos de coure i iode. Al nas, resulta complex, fresc, molt expressiu i mineral, amb aromes de mango i préssec, amb  notes de llima i taronja, també amb aromes florals, recordant el gessamí i la flor del taronger. A la boca és molt llaminer, rodó i salí, amb una bona acidesa i un postgust amb fruites tropicals, i molta flor blanca.

GASTRONOMIA

Paisatges Picassians és un bon acompanyament d’arrossos, carns blanques, i també com a aperitiu, amb cremes lleugeres i formatges.
Lloc: Horta de Sant Joan, Terra Alta, Tarragona
DO: DO Terra Alta
Raïm: Garnatxa Blanca (100%)
Criança: Jove
Temps de criança: Uns mesos en ampolla
Les Vinyes del Convent
Altres vins del celler Les Vinyes del Convent
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials