Família Torres

Clos Ancestral Blanc

Blanc DO Penedès
16,75 €

COM ÉS AQUEST VI?

El Clos Ancestral Blanc és un vi ecològic del celler Família Torres. És un vi elaborat amb les varietats Xarel·lo i Forcada. El Xarel·lo és un dels raïms blancs que millor defineixen el caràcter del Penedès. La Forcada és una de les varietats ancestrals que el celler Família Torres ha recuperat des dels anys 80. 

FORCADA: VARIETAT RECUPERADA

Des de principis dels anys 80, el celler Família Torres treballa en la recuperació de varietats ancestrals per contribuir a recuperar el patrimoni vitícola de Catalunya i cercar solucions al canvi climàtic. Amb el temps, han constatat que algunes d'elles, a més de mostrar un gran potencial enològic, són resistents a les altes temperatures i la sequera. La forcada és la primera varietat blanca prefiloxérica recuperada i vinificada. El cupatge es completa amb un petit percentatge de la varietat autòctona xarel·lo, que contribueix a la complexitat aromàtica del vi amb notes cereals i reforça la seva identitat territorial.

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

El Clos Ancestral Blanc, de Família Torres, presenta un color groc pàl·lid, lluminós i net. Al nas és delicat i seductor, amb aromes afruitades, com llimona, aranja o mandarina. A la boca és un vi fresc, viu i sucós. És un vi ideal per prendre a copes, o com a aperitiu. El Clos Ancestral Blanc marida bé marisc, peixos, formatges. Una de les gastronomies del món que s'hi avé més és la japonesa, amb plats com el sushi.
Lloc: Pacs, Alt Penedès, Barcelona
DO: DO Penedès
Raïm: Forcada i Xarel·lo
Criança: Jove
Temps de criança: Uns tres mesos amb les seves mares, abans d'embotellar
Família Torres
Altres vins del celler Família Torres
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials