La Vinyeta

Llavors Negre

Negre DO Empordà

COM ÉS AQUEST VI?

El Llavors negre és un dels vins més icònics del celler La Vinyeta, situat a Mollet de Perelada, a l'Alt Empordà (Girona). L'etiqueta del Llavors negre és molt característica i canvia cada anyada. El celler selecciona la imatge d'una publicació de l'any del vi on hi aparegui la paraula "llavors" i confecciona una etiqueta diferent per cada edició. El disseny va merèixer l'Or al Premi Laus de disseny gràfic. El celler La Vinyeta cultiva les seves vinyes amb producció integrada, basats ens els principis de sostenibilitat agrícola. El Llavors és un vi negre elaborat amb un cupatge de diferents varietats de raïm negre, dels que destaquen la Carinyena (o Samsó) i la Garnatxa negra, amb percentatges menors de Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah i Cabernet Franc. És un vi jove, que envelleix cinc mesos en bótes noves de roure francès, hongarès i romanès, que li aporten més complexitat. El Llavors negre, del celler La Vinyeta, s'embotella amb el segell de la DO Empordà.
 

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

El Llavors negre, del celler La Vinyeta, presenta un color de cirera intens. Al nas evoca aromes de fruita madura, combinades amb ribets de sotabosc, fumats i i minerals. A la boca és agradable i expressiu, per la criança en bótes. És un vi sedós i complet, afruïtat i amb un punt llaminer. Combina bé amb xai a la brasa, croquetes casolanes de pollastre i bacallà amb salsa de tomàquet.
Lloc: Mollet de Perelada, Alt Empordà, Girona
DO: DO Empordà
Raïm: Carinyena o Samsó (36%), Garnatxa Negra (18%), Merlot (15%), Cabernet Sauvignon (12%), Syrah (10%) i Cabernet Franc (9%)
Criança: Jove
Temps de criança: 5 mesos en bótes de roure francès, hongarès i romanès
La Vinyeta
Altres vins del celler La Vinyeta
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials