Parés Baltà

Blanca Cusiné

Escumós
Brut nature
DO Cava
24,50 €

COM ÉS AQUEST VI?

El Blanca Cusiné és un Cava Brut Nature Gran Reserva del celler familiar Parés Baltà, de Pacs del Penedès.


HOMENATGE EN FEMENÍ

El cava Blanca Cusiné és un record apassionat a les dones del celler, especialment a la Blanca Cusiné, filla de Joan Cusiné i Maria Elena Jiménez, director i enòloga del celler, respectivament. La seva filla petita va néixer el 2002, igual que la primera anyada d'aquest cava emblemàtic, que per Parés Baltà parla "de la importància dels detalls i dels valors familiars"


TRES VARIETATS DE RAÏM

Xarel·lo, Chardonnay i Pinot noir és el cupatge de raïms amb què s'elabora el Blanca Cusiné, de Parés Baltà. El raïm creix en finques elevades dels voltants de Pacs del Penedès, a redós del riu Foix, a la finca de Les Valls. Algunes de les varietats internacionals prenen matisos pel clima i el terrer de les muntanyes del Penedès. És un vi escumós apte per a vegans i certificat ecològic pel CCPAE.   


CAVA DE GUARDA SUPERIOR GRAN RESERVA

El Blanca Cusiné del celler Parés Baltà envelleix en ampolla un mínim de 80 mesos abans de sortir al mercat. El raïm es cull en petites caixes, manualment, a les finques de Les Valls. El raïm es premsa suament i es vinifica per separat. Una de les curiositats és que el Pinot noir, que és una varietat negra, es premsa com un blanc de negres, separant la pell del most perquè no agafi color rosat. El Blanca Cusiné té un color groc daurat, amb aromes de fruita deshidratada, al forn i torrats. A la boca és elegant, amb una bona acidesa tot i la seva llarga criança, amb records de fruits secs i brioix.   
Lloc: Pacs, Penedès, Barcelona
DO: DO Cava
Raïm: Xarel·lo, Chardonnay i Pinot noir
Criança: Cava de Guarda Superior Gran Reserva
Temps de criança: Més de 80 mesos de criança mínima en ampolla
Parés Baltà
Altres vins del celler Parés Baltà
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials