Carol Vallès
Quatre Peus
Blanc Sense DOUns 23,00€
COM ÉS AQUEST VI?
El Quatre Peus és un vi natural elaborat amb Macabeu de vinyes velles i fermentat en barriques per Cellers Carol Vallès.
El raïm amb què s'elabora el Quatre peus és un Macabeu d'una vinya plantada el 1974, la Vinya de l'Estevet. Originàriament es va plantar en vas i posteriorment es va adaptar al sistema d'emparrat. Els ceps tenen una producció molt limitada. Les vinyes tenen un sól argilo-calcari, al costat del Torrent del Mas Rovira, envoltat de boscos. La vinya es conrea de manera ecològica certificada. El raïm que s'obté és molt escàs, però d'una altíssima qualitat. En total es van obtenir 662 quilos, i se n'han elaborat 520 ampolles.
El raïm es va collir a mà i es va premsar parcialment amb els quatre peus de dues persones durant més de 13 hores. Això dóna nom al vi: la idea era fer un vi entre quatre persones. El most va fermentar de manera espontània amb els llevats autòctons de la vinya. Un cop acabada la fermentació el vi va reposar en barriques de roure francès, buscant la complexitat, sense que la fusta tregui protagonisme.
El Quatre Peus és un vi natural, que no conté sulfurós afegit. Això vol dir que té un temps limitat de consum. És un vi que tampoc no es clarifica ni es filtra, per tant pot tenir un aspecte tèrbol natural. A l'ampolla potser hi ha precipitats del vi. És el resultat de fer un vi amb la mínima intervenció possible, que pretèn ser el retrat d'una vinya vella de Macabeu del Penedès.
macabeu de vinyes velles
El raïm amb què s'elabora el Quatre peus és un Macabeu d'una vinya plantada el 1974, la Vinya de l'Estevet. Originàriament es va plantar en vas i posteriorment es va adaptar al sistema d'emparrat. Els ceps tenen una producció molt limitada. Les vinyes tenen un sól argilo-calcari, al costat del Torrent del Mas Rovira, envoltat de boscos. La vinya es conrea de manera ecològica certificada. El raïm que s'obté és molt escàs, però d'una altíssima qualitat. En total es van obtenir 662 quilos, i se n'han elaborat 520 ampolles.
vi natural AMB LLEVATS INDÍGENES
El raïm es va collir a mà i es va premsar parcialment amb els quatre peus de dues persones durant més de 13 hores. Això dóna nom al vi: la idea era fer un vi entre quatre persones. El most va fermentar de manera espontània amb els llevats autòctons de la vinya. Un cop acabada la fermentació el vi va reposar en barriques de roure francès, buscant la complexitat, sense que la fusta tregui protagonisme.
MACABEU DE MÍNIMA INTERVENCIÓ
El Quatre Peus és un vi natural, que no conté sulfurós afegit. Això vol dir que té un temps limitat de consum. És un vi que tampoc no es clarifica ni es filtra, per tant pot tenir un aspecte tèrbol natural. A l'ampolla potser hi ha precipitats del vi. És el resultat de fer un vi amb la mínima intervenció possible, que pretèn ser el retrat d'una vinya vella de Macabeu del Penedès. 
Lloc: Subirats, Alt Penedès, Barcelona
DO: Sense DO
Raïm: Macabeu 100%
Criança: Jove
Carol Vallès