Albet i Noya

El Corral Cremat

Escumós
Brut
DO Penedès
59,00 €

COM ÉS AQUEST VI?

El Corral Cremat és el millor escumós d'Albet i Noya. És un Clàssic Penedès increïble, que ha quedat entre els 50 millors vins dels prestigiosos premis Decanter 2022, els "Best in show". És un vi escumós amb intensos aromes de forn de pa, pastisseria, flors blanques i herbes del camí. A la boca és un escumós amb presència, de bombolla molt subtil, amb un punt amarg i fresc, propi de la varietat Xarel·lo, la més emblemàtica del Penedès. Sens dubte, un dels grans Clàssics Penedès que hi ha al mercat.

CAP AU HA PRES MAL AMB EL CORRAL CREMAT 

El Corral Cremat és el nom del paratge d'on neix el raïm Xarel·lo amb què s'elabora l'escumós. És real que hi ha haver un incendi, el 1948, al corral de l'antic mas del Maset del Dalt. Però no hi vivia ningú des del 1930. Aquell foc va donar nom al paratge, on hi ha un conjunt de parcel·les, envoltades de boscos, en una vall menuda, al mig de les muntanyes d'Ordal, a 400 metres sobre el nivell del mar

Les vinyes d'El Corral Cremat són un amfiteatre natural, orientat al sud, que rep poques hores de sol, en comparació amb la resta de finques. Per això el raïm madura a poc a poc i té una acidesa elevada, idoni pels escumosos de llarga criança.
 

UN CLÀSSIC AMB 10 ANYS DE CRIANÇA

Aquest Clàssic Penedès ha envellit durant 120 mesos (10 anys!) en ampolla abans de veure la llum. La casualitat ha volgut que pràcticament coincidís amb la jubilació de Josep Maria Albet i Noya. És un escumós simbòlic, també, perquè resumeix una manera d'entrendre la vinya i el vi revolucionària al Penedès, amb més de 40 anys de carrera professional.

Les vinyes s'han cultivat sota el principis de la viticultura ecològica. El celler és pioner a fer vins ecològics a l'estat. Les vinyes estan plantades a la zona de les Muntanyes d'Ordal. És un terreny calcari, poc profund i amb la roca mare sempre a pocs centímetres. Una estructura de sòl típic de la zona, on l'aigua queda retinguda per quan el cep la necessita.

Lloc: Sant Pau d'Ordal, Subirats, Alt Penedès (Barcelona)
DO: DO Penedès
Raïm: Xarel·lo (100%)
Criança: Antigues Reserves
Temps de criança: 120 mesos
Albet i Noya
Altres vins del celler Albet i Noya
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials