Albet i Noya

El Corral Cremat

Escumós
Brut
DO Penedès
59,00 €

COM ÉS AQUEST VI?

El Corral Cremat és el gran escumós del celler Albet i Noya: xarel·lo de vinya vella de les muntanyes d’Ordal amb 10 anys de criança.


EL MILLOR ESCUMÓS D'ALBET I NOYA

El Corral Cremat és un escumós de llarga criança emparat a la DO Penedès, dins de "Clàssic Pendedès". El vi ha vist la llum l'any en què Josep Maria Albet i Noya, el fundador del celler, feia 65 anys. El Corral Cremat és el llegat del viticultor, elaborador i pioner en vinyes i vins ecològics després de 40 anys d'experiència fent vins a les muntanyes d'Ordal.


L'ESSÈNCIA DE LES MUNTANYES D'ORDAL

El paratge on neix El Corral Cremat és una vinya plantada el 1995, al bell mig de les muntanyes d'Ordal, vinyes d'altura, plantades a 400 metres sobre el nivell del mar, envoltades de boscos mediterranis. La parcel·la és de Xarel·lo, la varietat autòctona del Penedès. Els ceps creixen al fons de la vall, amb poques hores d'insol·lació. El raïm madura molt lentament i és massa verd per fer vins tranquils. En canvi té una acidesa ideal per escumosos, especialment de llarga criança

10 ANYS DE CRIANÇA

Amb aquest raïm seleccionat, Albet i Noya elabora el seu escumós de major prestigi, que envelleix un mínim de 10 anys a les caves. En el primer any de sortir al mercat ha estat reconegut l'únic vi català seleccionat entre els 50 Best in Show als Premis Decanter World Wine Awards 2022, els guardons més importants del Regne Unit. A més, també l'han reconegut amb una medalla d'Or als premis Millésime Bio 2022 de França, un Or a Mundus Vini 2022 d'Alemanya i una medalla d'Or als Premis Vinari 2022 de Catalunya.


CURIOSITATS D'EL CORRAL CREMAT D'ALBET I NOYA

  • El Corral Cremat és el nom del paratge. Diuen que hi ha haver un incendi el 1948 al corral de l'antic mas del Maset del Dalt, on no hi vivia ningú des del 1930.
  • Les vinyes d'El Corral Cremat són un amfiteatre natural, orientat al sud, que rep poques hores de sol, en comparació amb la resta de finques.
  • Les vinyes estan plantades en un terreny calcari, poc profund i amb la roca mare sempre a pocs centímetres. Una estructura de sòl típic de la zona, on l'aigua queda retinguda per quan el cep la necessita.
  • Aquest Clàssic Penedès ha envellit durant 120 mesos (10 anys!) en ampolla abans de veure la llum. La casualitat ha volgut que pràcticament coincidís amb la jubilació de Josep Maria Albet i Noya.
  • Les vinyes s'han cultivat sota el principis de la viticultura ecològica. El celler és pioner a fer vins ecològics a l'estat.

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

El Corral Cremat és un escumós de llarga criança ideal per plats elaborats, com rostits, estofats o carns al forn cuites molt lentament. És un vi ideal per maridar amb cuina de xup-xup


COLOR

Té tons grocs daurats i lleugerament ocres, propis de les llargues criances, amb una bombolla finíssima però present. 
 

AROMA

És un vi escumós amb intensos aromes de forn de pa, pastisseria, flors blanques i herbes del camí. Té una enorme riquesa d'olors, que recorden la diversitat natural del paratge d'El Corral Cremat.


BOCA

El Corral Cremat és un escumós amb presència, de bombolla molt subtil, amb un punt amarg i fresc, propi de la varietat Xarel·lo, la més emblemàtica del Penedès. Té una entrada sorprenentment fresca, per tractar-se d'un vi amb 10 anys de criança, acompanyat de tons càl·lids de pastisseria, i verds de romaní i farigola. Interessant el punt cremós i el final salí.


MARIDATGE

Seguint el consell del celler, hem tastat El Corral Cremat d'Albet i Noya amb una cuixa de cabrit rostida al forn amb patates, cebes i romaní. Una cuixa prèviament untada amb una mica de llard, que hem deixat rostir a poc a poc al firn, amb un llit de verdures i afegint brou cada mitja hora, quan giràvem la cuixa perquè es daurés lentament.

CURIOSITATS DEL MARIDATGE D'EL CORRAL CREMAT

  • La seva frescor és un complement ideal per menjars més untuosos, per grans plats com la cuixa rostida, perquè l'acidesa del Xarel·lo neteja els llavis.
  • Les notes de ceba rostida, amb la patata, contrasten amb el toc lleugerament amarg i salí propi de la varietat.
  • És deliciós notar les notes de criança al nas i a la boca, amb un plat que també té barnissos i cruixents.
  • Us recomanem que deixeu una copa per a les postres, amb algun element fred, com un gelat de fruites del bosc o una xicra de xocolata blanca.
Lloc: Sant Pau d'Ordal, Subirats, Alt Penedès, Barcelona
DO: DO Penedès
Raïm: Xarel·lo (100%)
Criança: Antigues Reserves
Temps de criança: 120 mesos
Albet i Noya
Altres vins del celler Albet i Noya
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials