Albet i Noya

Reserva Martí

Negre DO Penedès
41,00 €

COM ÉS AQUEST VI?

El Reserva Martí és el vi més personal del celler Albet i Noya. És un vi negre extremadament ric en aromes: des de fruita madura, notes de licor, roure, cafè, minerals, sotabosc, cacau,... A la boca és un vi carnós, voluminós, estructurat, amb una acidesa ben balancejada, que el manté molt fresc i una sorprenent i duradora presència en boca.

És un vi per a grans ocasions, per parar la taula amb cuina tradicional, com ara canelons, carns de caça o guisats.

A LA RECERCA DEL VI PERFECTE

El Reserva Martí és el vi més exigent de Josep Maria Albet i Noya, el fundador del celler. Prové de les millors vinyes, i d'una selecció dels millors raïms. Cabernet Sauvignon i Ull de Llebre de Can Vendrell, Syrah de la vinya de Can Simó i Merlot de Can Milà. Quatre varietats negres, quatre terrers diferents, amb la quimera de fer el vi perfecte.

El Reserva Martí és el gran vi de guarda del celler. El vi cria un mínim de dos anys en botes noves de roure francès (dels millors boters del món!). Sí, hi ha bótes que poden arribar a costar una fortuna. Després el vi encara reposa quatre anys més en ampolla buscant aquest procés, lent, cap a la màxima exigència. Si obres un Reserva Martí, mínim tindrà sis anys d'antiguitat.

UN VI AMB NOM PROPI: MARTÍ

Tens curiositat per saber la història del Reserva Martí? Vinga, que és molt fàcil! Fixa't en les mans de criatura que apareixen en l'etiqueta. Són les mans del primogènit de Josep Maria Albet, que es diu (oh, no es podia saber!) Martí Albet i Esteve, cinquena generació del celler. El vi s'ha vingut elaborant durant més de 25 anys. Una de les imatges del celler és en Martí amb les mans obertes, al costat de les que va deixar marcades a l'etiqueta.

Les vinyes s'han cultivat sota el principis de la viticultura ecològica. El celler és pioner a fer vins ecològics a l'estat. De mitjana els ceps tenen una antiguitat d'uns 30 anys. Les vinyes estan plantades a la zona de les Muntanyes d'Ordal i els Costers de l'Anoia. La terra calcària, amb argila, salpebrada per còdols.
Lloc: Sant Pau d'Ordal, Subirats, Alt Penedès, Barcelona
DO: DO Penedès
Raïm: Cabernet Sauvignon, Ull de llebre, Merlot, Syrah
Criança: Gran Reserva
Temps de criança: 24 mesos en bótes de roure i quatre anys en ampolla
Albet i Noya
Altres vins del celler Albet i Noya
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials